Морето като коафьор или как да се грижим за косата си на плажа

  • Сподели:
Морето като коафьор или как да се грижим за косата си на плажа

Ако използвате често масла за коса, знаете колко са удобни за всяка прическа. Но когато сте на море, можете да се възползвате не само от тях, но и от ефекта на солената вода върху косъма. Комбинация от двете ще ви гарантира, че ще запазите косата си здрава, силна и едновременно с това - много добре стилизирана.

Как да постигнете всичко това с минимум усилия:

1. Спрей олио с витаминен комплекс, втрито в скалпа половин-един час преди плаж ще защитава с успех от дехидратация, ще придава блясък и ще изпълнява предназначението си да помага за лесното разресване. Защото прониква в дълбочина и защитава от вредните външни влияния.

2. Не пренебрегвайте продуктите с UV филтър, предназначени да защитават косата от вредното ултравиолетовото излъчване. Напръскайте се с тях или ги втрийте също преди да се излегнете на пясъка и те, освен че ще предпазват, ще помогнат и да задържите по-дълго избраната прическа.

3. След излизане от водата подсушете съвсем леко косата си и я оформете - водата е естествен стилизант и можете да направите плитки, осукани кичури, кокче, да я приберете назад права или хваната в опашка без да добавяте никакви други продукти. Солената вода добавя обем и прави косата плътна и послушна.

4. Морската вода може да изсветли прекалено много косата ви, което не е никак красиво на боядисана коса. На естествено русите или кестеняви коси е възможно вълните и слънцето да се отразят по интересен и приятен начин, но при боядисваните коси белите корени ще се появят още на първата седмица, а цялостният нюанс на косата ще стане с най-малко един тон по-светъл.

Ако не желаете да си причинявате този цветови експеримент, носете в багажа за плажа пигментиращи балсами или шампоани, защото всички сме наясно - не е никак забавно да се занимавате с боядисване по време на ваканцията. И ги използвайте, когато се къпете със сладка вода.