Подходящият цвят червило спрямо формата и големината на устните

  • Сподели:
Подходящият цвят червило спрямо формата и големината на устните

Устните са много изразителна част от лицето - по тях разчитаме дали даден човек е енергичен, спокоен, безгрижен, страстен, темерут, как мени настроенията си...

Идеалните устни? Те са не много тънки и не много дебели, оформени красиво и отчетливо. Но тъй като в природата няма нищо съвсем идеално и симетрично, често се налага да правим корекции. А най-красивият коректор е червилото, както и моливът за устни.

Кой цвят червило на какви устни отива?

Дебели устни - за тях най-подходящи са пастелните цветове, защото от по-тъмните устните изглеждат прекалено дебели. За да не излиза извън естествените контури, можете да нанесете пудра по краищата.

Големи устни - изместете ъглите леко навътре, но без да ги заличавате напълно и прибягвайте до по-нежни и меки нюанси, за да не изпъква устата прекалено много. Можете да стесните чертите им и чрез леко намазване с пудра.

Прекалено малки устни - те ще изглеждат по-големи, ако малко удължите краищата им и оцветите малко по-широко с по-тъмно червило.

Много широка горна устна - оцветете я с по-светло червило от долната, като внимавате цветовете да си подхождат и да не се различават драстично, например розово и рубинено - придържайте се към принципа "тон в тон".

Наклонени надолу ъгли на устата - коригирайте ги така, че физиономията да изглежда не намръщена и потисната, а лъчезарна, като начервите цялата горна устна и при това изместите леко ъглите нагоре с леки щрихи върху кожата.

Несъразмерна горна устна - несиметричната устна се нуждае от нова форма, която да очертаете с червило, като се придържате към естествените контуриq но внимавате новата форма да съответства на долната устна.

Малко разстояние между носа и горната устна - когато разстоянието е много късо, горната устна очертайте по-тясна, а долната - по-дебела.