Полезни съвети за гримиране при бледа кожа

  • Сподели:
Полезни съвети за гримиране при бледа кожа

Бронзовият тен е бил винаги предпочитания цвят на кожата, но, като че ли, нещата се променят… Оказва се, че все повече звезди избират бледата тоналност пред златистите оттенъци, явно осъзнавайки факта, че млечнобелият цвят е не по-малко красив и впечатляващ от слънчевия загар.

Така че, мили дами, ако сте с бледа кожа, сега е вашето време да докажете пред света, че именно вашият тен ще се превърне в господстваща тенденция - подчертайте преимуществата на това да имате кожа, бяла като сняг!

Ако не знаете как, последвайте съветите, които професионалните гримьорки Моли Лийхи и Дженифър Тротър дават пред sheknows.com.

1. Блясък

Кожата ви е бледа, но може да заблести. Добре е да се придържате към тониран овлажнител или основа за блясък, защото тежката основа може да придаде спечен вид на грима.

Ако предпочитате основа за пълно покритие, тогава просто я смесете с няколко капки течен хайлайтер (продукт, който подчертава основния грим) и така лицето ви ще заблести.

2. Молив за очи

Опитайте се да използвате по-мек продукт, който подхожда на цвета на косата. Ако нейният цвят и този на миглите ви е тъмен, тогава може да нанесете черен молив за очи или черна очна линия. Ако обаче косата и миглите са светли, пробвайте с кафяв или сив молив, защото така ще изглеждате по-естествено.

Друг трик за бледа кожа и светли мигли е да очертаете горната вътрешна част на клепача с молива, за да не се създаде усещане за празнина там, където се намират миглите.

3. По-топли тонове

Придържайте се към по-топли тонове в макиажа на очите. Иначе рискувате да изглеждате така, сякаш някой ви е посинил окото.

4. Ярко червило

Не се плашете от яркото червило. Ярките цветове създават магически контраст с бледата кожа и й придават неповторима изразителност. Препоръчителни са розовите и червените тоналности. Но, ако не сте свикнали да си слагате много грим, може да започнете с прозрачните нюанси на тези цветове.

5. Задължително руж

Ружът е задължителен, но внимавайте нюансът му да не е прекалено интензивен - в противен случай може да заприличате на клоун. Малък щрих от светъл цвят е напълно достатъчен, за да озари лицето. Не се препоръчват кафяви и оранжеви тоналности, по-скоро - розовите, които придават на кожата мек и здравословен блясък.

6. Избягвайте напълно неутралните тонове

Ако харесвате телесните цветове, уверете се, че сте си избрали руж и червило в розови или прасковени оттенъци.

7. Цветен коректор

Премахнете петната по кожата с цветен коректор. Този козметичен продукт придава и перфектното "порцеланово покритие" на лицето.

8. Подходящ цвят на косата

Направете цвета на косата си още по-плътен. По-наситените и блестящи цветове контрастират невероятно с белия тен. Ако цветът на косата ви е блед и "белезникав", помислете си дали да не го подсилите, за да придадете завършек на перфектния си външен вид. Внимавайте със сивите коси, те придават стар и уморен вид на хората с бледа кожа.