Предизвикателство "Красавица"

  • Сподели:
Предизвикателство "Красавица"

Всички знаем дефиницията за женска красота. Модната индустрия е известна с жестокостта си към моделите, които винаги трябва да са перфектни във всяко едно отношение.

Но какво правиш, когато думата перфектен не те описва? Представям ви пет жени, които разчупват стандартите за хубост и ни показват, че да си щастлив, успешен и красив, не е стереотип

Форматът "Следващият супер модел на Америка" открива "двуцветната" Шантел Браун-Йанг. Тя страда от ветилиго от дете и кожата ѝ е започнала да се променя на едва 4 годинки. Депигментацията я прави различна, но симетрията на заболяването ѝ, в комбинация с перфектната ѝ фигура, са доказателство, че когато съдбата ти поднася лимони, единственото което можеш да направиш с тях е лимонада.

Предизвикателство "Красавица"

Към днешна дата Шантел е лице на марката Desigual, а зад гърба си вече има успешна кариера на модел. На страницата си във "Фейсбук", моделът често споделя, че онези, които са я наричали "зебра" и "крава", са истинските губещи в живота.

Снимка: Chantellewinnie.com

Предизвикателство "Красавица"

Друга по-различна девойка е Мелани Гайдос, наричана още "Грозната". Тя с гордост носи този си прякор. Рядко генетично заболяване, наречено Ectodermal Dysplasia е причината за нестандартния външен вид, който от плашещ, става символ на различните.

26 годишната жена започва да се занимава с мода в Ню Йорк, където много фотографи търсят шок-факторът и нестандартно изглеждащи момичета за фотосесиите си. Вместо в цирково плашило, Мелани се превръща във вдъхновение за всички маргинали и споделя, че като тийнейджър е планирала самоубийство, изгубила вяра, че за нея ще има място под слънцето. Никога не се отказвай, е поуката тук. 

Снимка: Facebook.com/melanie.gaydos.model

Предизвикателство "Красавица"

Дафни Гроенвелдни учи, че не всички можем да имаме перфектните пропорции. Посъветвали са я да не търси място в тази индустрия, защото лицето и мерките ѝ не са типични за модел. С малко по-големи зъби и малки раздалечени очи, Дафни е обявена за обикновена и невзрачна.

Днес тя е лице на "Вог" и е работила с едни от най-големите имена в модната индустрия. Не всеки е перфектен и това е хубаво, твърди тя, горда от факта, че не се е поддала на острите думи и е продължила да преследва мечтите си. Красотата не е цифра, а душевно състояние. 

Снимка: Le21eme.com

Предизвикателство "Красавица"

И като си говорим за цифри, Катя Жаркова от Беларус ни учи, че кантарът трябва да мълчи пред здравето и самочувствието. Превърнала се в един от най-известните едри модели в света, Жаркова с гордост показва извивките си във фотосесии с едни от най-добрите фотографи в световен мащаб.

Катя отказва да бъде жертва на колограмите, напротив, превръща ги в оръжие и разчупва стереотипа на Барби фигурата, който става причина анорексията и булимията да са от най-разпространените болести сред младите в XXI век.

Днес тя е лице на руския канал "Пятница" и се изявява както на модния подиум, така и в телевизията и киното. Самочувствието е най-красивата черта у един човек, твърди русокоската.

Снимка: Zharkova.com

Предизвикателство "Красавица"

Лаура О‘Грейди често е сравнявана с герой на Дисни. Не, не една от принцесите, а слончето Дъмбо. Големите ѝ щръкнали уши я изпращат на километри от средностатистическите красавици.

Често подигравана като дете, Лаура не губи кураж и така намира мястото си сред най-добрите. Вместо да подложи ушите си на пластична манипулация, която да ги прибере, или просто да ги крие чрез фотошоп и ъгъл на снимане, тя ги превръща в своя запазена марка и често акцентира върху тях с доста прибрани прически.

Красотата на човек не зависи от цвета на очите, големината на ушите или дължината на краката, а от излъчването, което има. Лаура вярва, че малките несъвършенства, които всички ние притежаваме, са най-красивата женска черта и да си различен е хубаво. А и Дъмбо е много сладко слонче, смее се тя пред интервюиращи.

Тези пет жени и съветите, които дават, са живото доказателство, че красотата е в очите на гледащия и всеки трябва да се чувства добре в кожата си. Не всички могат да са  перфектни, но със сигурност всички могат да са щастливи

Снимка: Suprememanagement.com