Розита Челентано: "Обичам косата си, която побелява, приемам неизбежните промени в тялото със здравословна ирония и се радвам на това"

  • Сподели:
Розита Челентано: "Обичам косата си, която побелява, приемам неизбежните промени в тялото със здравословна ирония и се радвам на това"

Това заяви в положителна публикация в Instagram, миланската актриса и водеща, 57-годишната Розита Челентано.

Алергична към изкуствено наложения модел за красота и стремежа към вечна младост, дъщерята на Адриано Челентано и Клаудия Мори, публикува положителен пост, който донесе голямо вдъхновение на нейните последователи, сред които сме и ние.

Розита сподели две портретни снимки в профила си: първата естествена и натурална, а втората: редактирана и с филтри.

"Както бе казал един скъп за мен приятел, аз ще бъда красива и достойна старица. Знанието как да остареем неизбежно ни води да подхранваме правилните неща по пътя си. Обичам побелялата си коса, приемам неизбежните промени в тялото със здравословна ирония и се радвам на това все повече и повече. Тогава е опияняващо да знаеш, че правиш правилното нещо, за теб и за тези, които живеят там някъде. Направете си наистина важен подарък - поглезете се със спокойни старини, далеч от изкуствени, нокти, далеч от изкуствена коса, далеч от надути устни. Далеч от всичко вулгарно и нелепо."

Психологът и психоаналитик Елена Бенвенути, ни напомня концепцията за красота, която твърде често се свързва само с младостта, без да се признава, че всяка възраст има своята красота и преди всичко без да се отчита добавената стойност на вътрешната красота на индивида.

Колкото повече се дистанцираме от идеята за холистична красота, която включва и най-фините аспекти на нашата личност, толкова повече ще бъдем роби на диктата на обществото, което иска да бъдем вечно красиви и млади, но с непрекъснати разочарования. 

Посланието на Розита Челентано е поредното доказателство за това.

Тя е щастлива на своите 57 години, грижеща се за себе си, но без крайности, интелектуално жизнена и преди всичко живееща свободно и спокойно.