Съвети за красив празничен грим

  • Сподели:
Съвети за красив празничен грим

Празничният сезон е пред нас и за тези, които искат малко блясък, добре усъвършенстваният грим е задължителен.
Нашият водач в това начинание ще бъде кралят на контура Марио Дедиванович.

„Това е времето от годината, когато наистина можете да се забавлявате и да се чувствате по-уверени, опитвайки нещо ново и различно. Склонни сте да сте малко по-смели и игриви", казва Дедиванович за изпълнението на дръзка стратегия за празничен грим. 
Тук професионалистът зад свръхестествения блясък на Ким Кардашиян разкрива своите трикове и техники, готови за празничното парти, от изработването на перфектно лице до изпълнението на неговите характерни техники за „меко скулптуриране" и „повдигане на устни".

Активирайте светещ блясък

Подгответе кожата с воал от успокояващ овлажнител, за да запази грима по-дълго. За естествен блясък използвайте лека течна основа или нещо още по-леко като тонизирания овлажнител, който ще се слее безпроблемно в кожата за фино, почти незабележимо покритие.

Подчертавайте красотата незабележимо

„Сега, когато всеки знае как да контурира и това е станало част от ежедневната им рутина за красота, хората осъзнават, че могат да постигнат изваяна визия с много по-малко грим", казва Дедиванович, който е пионер в своята техника за меко скулптуриране.
"Използвайте заострена четка за контур и формула на пудра, която не е твърде топла.
Започнете малко над вдлъбнатините на бузите, след което смесете нагоре, за да повдигнете кожата фино и да добавите малко топлина", инструктира Дедиванович.
"Това ще създаде естествена скулптура." След това добавете измиване на контура върху очите за цялостен по-естествен, монохроматичен ефект."

За подчертаване, Дедиванович препоръчва да намокрите четка за хайлайтър, преди да я потопите в прахообразен хайлайтър,като неговата формула Soft Glow, и да го нанесете равномерно и нежно върху високите равнини на лицето, така че да се изгради разтопен ефект. 
„Вместо продуктът да стои върху кожата, се усеща, че е част от нея", казва Дедиванович.

Направете без усилие опушен ефект

„Когато си мисля за празничния сезон, умът ми отива направо към кремообразни метални сенки за очи, които можете да нанесете с едно движение", обяснява Дедиванович, чиито пигменти за палитра сенки могат да бъдат трансформирани с няколко капки от неговата професионална смес, за да се създаде разтопения ефект на течно фолио. Ако сте склонни към пудра, намокрете един или повече от смелите, блестящи нюанси от готовата за празнични партита палитра с четка и смесете за опушен ефект. Като алтернатива, когато използвате очна линия, оправете горните и долните линии на миглите с четка за очи, за да избледите линиите за още едно „незабавно опушено око".

Повдигнете си устните

"В момента просто обичам матовите устни. За празниците всичко е от смели горски плодове и по-дълбоко червени тонове – те са много подходящи за носене.", казва Дедиванович. За да създадете илюзията за по-пълни устни, погледнете стратегията му за "повдигане на устни", която се състои от леко надграждане на линията на горната устна, като се обръща най-голямо внимание на областта на лъка на Купидон и долната устна, разширяване на линията нагоре към външните ъгли на устата, след това разпръскване и смесване на линията за устни с четка. След това, за да засилите въздействието, нанесете върху него матово червило в топло пурпурно. За безупречен завършек вземете малко фон дьо тен или коректор и използвайте четка, за да прецизирате краищата на устните, започвайки от вътрешните устни и разчеткайте към външните ъгли.