Тенденциите в цветовете на косата тази пролет

  • Сподели:
Тенденциите в цветовете на косата тази пролет

Тази пролет сменяме цвета на косата си. От русо от 70-те до медночервено, High View Art ви превежда през тези тенденции.

Знаменитости от ранга на Кендъл Дженър до Хейли Бийбър сменят своите запазени марки нюанси на косата за нещо съвсем различно. Естествено, те вдъхновиха останалите да направят същото. Пролетта е време да въведете ново начало и независимо дали опитате драстичен нов цвят или просто затоплите сегашния си нюанс, експериментирането с цвета на косата ви е чудесен начин да освежите външния си вид. 

Меден нюанс с канелени тонове
Тук като силен и емблематичен пример можем да посочим носителката на Оскар Джесика Честейн, която от години е привърженик на медната визия на косите си. Тази година червенокосите са всъщност медните момичета. Така твърди и колористът Джон Кларк, който работи в компанията John Frieda.

Стилистът Сали Нортууд пък ни съветва, че е най-правилно да говорим с нашия колорист, за да намерим нюанса, който би ни подхождал най-добре.
Сали Нортууд, колорист в Джордж Нортууд, също проверява имената на медната коса като голяма тенденция и казва, че търсенето в салоните вече се е увеличило. „Обикновено ще видим повече заявки за медна коса през есента, така че е интересно, че заявката се появи още през пролетта на тази година“, казва тя, добавяйки, че това е супер универсален цвят и работи за много различни тонове на кожата.

Класната брюнетка

Ако за тази пролет и лято обмисляте да се превърнете в класна брюнетка или да приемете естествения си цвят, уверете се, че косата ви изглежда поддържана и здрава. „Емблематичните блондинки преминаха към тъмните тонове през последните няколко месеца – Хейли Бийбър е чудесен пример за това с новия си шоколадов брюнетен нюанс.

Стоплящите тонове на косата ѝ придават богата, лъскава визия“, казва фризьорът Адам Рийд. Според него става дума за създаването на скъпо усещане за косата с помощта на множество богати нюанси.
Независимо дали вече сте брюнетка или планирате да го изпробвате, заредете се с дълбоко подхранващи процедури, за да придадете висок блясък.

Ягодова блондинка

Тези, които не се гмуркат направо в дълбокия край с медения цвят, трябва да обмислят тенденцията с ягодово русо, с кайсиев оттенък. „Това е гореща тенденция тук в Ню Йорк. Ние включваме много златисти тонове, за да създадем измерение и контраст“, казва колористката Джина Гилбърт. Единственото ѝ предупреждение е, че се нуждаете от правилния тон на кожата и очите, за да го направите.

Силният цвят не е свързан с конкретен нюанс, а по-скоро с техниката, с която се прилага, казва колористът Джош Ууд . „Има връщане към смели, блокови и основни цветове“, казва той. „Те могат да бъдат постигнати с полупостоянен гланц, за да се интензифицира цвета, с който започвате.“

Блондинка от 70-те

Всеки колорист смята, че блондинките се завръщат на мода. Добра новина за тези, които харесват лежерната или бляскавата визия. Може би един от най-съблазнителните начини да се превърнете в блондинка е сега, със стилът на 70-те. „Това е завръщане към многостранната многопластова блондинка, каквито са били иконите Фара Фосет и Голди Хоун“, обяснява Рийд. „Помислете за слоеве и кичури тонално русо със засенчен корен и сте на прав път.“

Коса с цвят на лешник

Наред с тенденцията за луксозни брюнетки, има и малко по-светъл нюанс – à la Pernille Teisbaeck – който е тренд. „Помислете за лешници и дъб“, казва фризьорът Лари Кинг.

„Тези нюанси добавят усещане за по-светла, по-ярка коса, но наред с това, не се опитват да бъдат руси. Поддържането им е лесно и не изисква усилия от ваша страна, а тоновете на цвета, са близки до естествените на косата.”