Трендът на пролетта - гланцираната кожа и как да я постигнем

  • Сподели:
Трендът на пролетта - гланцираната кожа и как да я постигнем

Когато Хейли Бийбър обяви 2022 г. за година на гланцирата кожа, беше неизбежно това да се превърне в една от най-големите тенденции за красота на годината.

Какво се крие обаче зад това определение? Това е термин, използван за описване на ултрахидратирана и плътна, оросена кожа.

Перфектната тенденция да се сдобиете със свеж, млад и здрав блясък, особено сега, когато е пролет. ''Когато се опитвате да създадете стъклен вид на кожата си, една от най-важните стъпки, които можете да предприемете, е да използвате добра грижа. Трябва да се уверите, че кожата ви е хидратирана и ексфолирана", казва гримьорът Винсент Окендо.

Като първа стъпка, нежното ексфолиране е от ключово значение за отстраняването на мъртвите клетки на кожата и за създаване на гладка повърхност за последващ блясък. 

Освен че има отлична генетика, моделът Хейли Бийбър постига външния вид чрез наслояване на грижата за кожата си, като се започне с ексфолиране и последва с хидратиращи серуми и шийт маски (тя прави мулти-маски, където нанасяте различни маски върху отделни части на лицето).
От решаващо значение е да се използват формули – от есенции до серуми – които обещават да хидратират в дълбочина. След това ги запечатайте с еднакво хидратиращ овлажнител.

Най-добрият съвет, който Хейли би могла да ви даде, е винаги да нанасяте серума си върху влажна кожа, така че да попива малко по-добре.