Ценни съвети за изправяне или къдрене на косата

  • Сподели:
Ценни съвети за изправяне или къдрене на косата

Възможно ли е правенето на прическа да увреди косата? Абсолютно да, за съжаление! Много жени се поддават на изкушението за рязка смяна на визията - един ден да са с къдрава коса, а на другия - с права. Но, когато третирате косата си, трябва да бъдете много внимателни, съветва bodyfitnessexpert.com.

Изправянето или къдренето с преса уврежда косъма заради постоянната топлина, на която го излагате. Опитайте се да го правите само в крайни случаи, а не всеки ден или седмица.

• Използвайте машата върху възможно най-малки участъци наведнъж и я прокарвайте през косата колкото се може по-малко.

• Ако изправяте, "направлявайте" пресата с гребен с много ситни зъбци и дълга и тънка дръжка. С нея ще може да разделите кичурите по-лесно и на равни части. Освен това, прокарвайки зъбците в посока от корените надолу, а веднага след това - машата, вие ще излагате косата си на топлина за по-кратко време, а резултът ще е същият.

• Важно и да използвате стилизиращ продукт, който предпазва косата от топлинно увреждане, както и меки шампоани без съдържание на сулфат. Това е вещество, което предизвиква пяна, но също и раздразнение на скалпа, косопад, изсушава и правят косъма чуплив.

• Поне веднъж седмично нанаяйте обилно балсам без отмиване. Това ще помогне за възстановяване на част от влагата, отнета по време на излагането на топлина.

• Не е препоръчително да използвате козметични продукти, съдържащи алкохол (гелове, спрейове). Защото по този начин ще изсушите косата още повече.

• Решете косата си с широк гребен, а когато е суха опитайте да не я разресвате изобщо.

• Добър вариант е да прилагате други, по-щадящи методи за изправяне или къдрене. Може да накъдрите, като навиете отделни кичури на ролки и после застанете под сешоар тип "качулка", докато косата изсъхне. Има, разбира се, и много козметични продукти за къдрене и изправяне, но всички те съдържат химически вещества.

• Може би един от най-безвредните начини за изправяне е използването на сешоар със студен въздух. Преди да го включите обаче е необходимо да подсушите леко косата.

Независимо дали изправяте с преса или сешоар, не я излагайте прекалено дълго време на топлината от тези уреди. Винаги ги използвайте настроени на най-ниската степен.