Витаминозни целувки за бляскава кожа

  • Сподели:
Витаминозни целувки за бляскава кожа

Много жени са готови на всичко, за да направят така, че лицето им да заблести, защото здравата кожа е признак на свежест.

За да засияете не е необходимо да разчитате единствено на скъпа козметика, нито е нужно да се подлагате на болезнени процедури. Има начини, чрез които може да постигнете това и то само за 2 седмици, според bodyfitnessexpert.com. Eто кои са те:

1. Яжте храни, богати на биотин (витамин от групата В) - той заздравява кожата и я прави еластична.

Пълнозърнестите храни, яйцата, млечните продукти, пилешкото месо, сьомгата, бананите са добър източник на този витамин. Ако не сте сигурни, че приемате достатъчно количество биотин чрез храната, може да го консумирате под форма на таблетки, като хранителна добавка.

Каквото и да решите, е добре да знаете, че липсата на достатъчно от този витамин в организма води до лющене, сърбеж на кожата и косопад.

2. По една капсула витамин А на ден външно - разчупете я и намажете кожата на лицето си с маслото, което се съдържа в нея.

Ако правите тази процедура всеки ден в продължение на 14 дни, ще усетите, че кожата ви става по-мека и по-красива. Това е така, защото витамин А спомага за нейното възстановяване.

3. Прием на витамин С, който намалява вредата от свободните радикали, причиняващи появата на бръчки.

Това може да стане или чрез консумация на храни, богати на този витамин (портокали, ягоди, ананас, киви, чушки, карфиол, броколи), или чрез пиенето на капсули от 1000 мг всеки ден.

Внимание! Преди да предприемете гореизброените стъпки, консултирайте се със специалист.