Внимавайте с почистващите лосиони за лице през зимата

  • Сподели:
Внимавайте с почистващите лосиони за лице през зимата

Човешката кожа е капризен орган, който постоянно се променя под въздействие както на хормоните, така и на сезоните. Затова не е добра идея да се грижите за нея по един и същ начин и през зимата, и през лятото.

Зимата е сезонът, в който лицето е изложено най-силно на безжалостните атмосферните условия. То се нуждае от специални грижи, особено когато става въпрос за неговото почистване.

"Кожата е по-чувствителна в студеното време - сухият зимен въздух направо може да "изсмуче" влагата от лицето и да започнат сърбежи и лющене", казва американската дерматоложка Джил Уейбел пред sheknows.com.

За да избегнете тези проблеми, специалистката препоръчва да изхвърлите всякакви почистващи козметични продукти, съдържащи алкохол и да наблегнете на такива, които имат по-кремообразни и успокояващи съставки.

"Зимната съставка, която препоръчвам, е глицерин, защото той хидратира. А хидратацията е ключът към успокояване на раздразнената суха кожа."

Ако имате акне, Уейбел препоръчва да използвате само в краен случай продукти, съдържащи бензол пероксид (активна съставка, която се ползва при лечение на болестното състояние на кожата). Защото, въпреки че ще ви отърват от акнето, те ще изсушат лицето допълнително.

Освен това, лекарката препоръчва след използването на какъвто и да е почистващ лосион, да се нанася овлажняващ крем.