Жената, която владее модната еволюция - Лейди Гага

  • Сподели:
Жената, която владее модната еволюция - Лейди Гага

Това лято Лейди Гага се завръща на сцената, когато започва дългоочакваното си турне Chromatica Ball (първото ù шоу стартира в Германия на 17 юли). 

Докато поп звездата ще изпълнява нови песни от шестия си студиен албум, феновете също могат да очакват Гага да извади някои големите си хитове на сцената. В края на краищата, тя е една от най-модерните, поемащи рискове знаменитости в света.

Откакто избухна на сцената през 2008 г. с нейния високо оценен от критиката албум The Fame, модната еволюция на Гага ни кара да гадаем по пътя. Тя е кралицата на епохите – драстично трансформира и променя външния си вид с всяко издаване на албум. Когато започваше, например, Гага беше изцяло за футуристичен диско външен вид, носейки дрехи като бодита с качулки и архитектурни рокли. Това е годината, в която тя представи и The Haus of Gaga на света – нейния малък творчески екип, който ще отговаря за костюмите ѝ, реквизита и декорите за дълги години напред.

През последното десетилетие Гага продължи да експериментира с различни настроения и модни вкусове. За албума си Artpop от 2013 г. тя се насочи изцяло към невероятен шик, носейки театрални ансамбли като гигантска шапка с пера на Louis Vuitton или надуваема рокля с шипове, проектирана от възпитаниците на Central Saint Martins Джак Ървинг.

За албума си Joanne от 2016 г. тя заложи повече на кънтри-уестърн, често носейки дънкови шорти и аксесоари с розовата каубойска шапка, с която бе на корицата на албума. 

Постепенно обаче Гага замени своите достойни за заглавия кройки в полза на класически стари холивудски рокли - добър ход, като се има предвид, че самата тя се превърна в актьор от A-списъка.

След участието си във филми като "Роди се звезда" и "Къщата на Гучи", Гага доказа, че е истинска тройна заплаха и нейният моден избор стана по-издигнат.

По време на престурнето ù за "Роди се звезда" през 2018 г. тя носеше една поразителна модна рокля след друга – нейната розова рокля на Валентино с пера, с която бе облечена на филмовия фестивал във Венеция, бе особено забележителна.

За премиерата на House of Gucci, тя насочи "болезнения италиански блясък" в лилавата рокля на италианския лейбъл с гигантски вълнисти ръкави – която тя размята наоколо по драматичен начин а ла Гага.

Редно е да се каже, че Гага никога не е пропускала да владее модата, при това през цялата си впечатляваща кариера. Независимо дали е шокираща с роклите си от месо или възхищаваща с елегантността си, не може да се отрече: Лейди Гага е една от най-добре облечените звезди на този век.