Chanel No. 5 отбелязва годишнината си със специална инсталация

  • Сподели:
Chanel No. 5 отбелязва годишнината си със специална инсталация

Малума, Джо Джонас, Винъс Уилямс, Фарел Уилямс, Ребека Даян и други присъстваха на вечерята и концерта на Розалия, за да отпразнуват „Five Echoes", публична инсталация в чест на 100-годишнината на Chanel No. 5, която е отворена до 21 декември.

За да отпразнува стогодишнината си от създаването на N°5, CHANEL възложи на известния художник Есмералда Девлин да създаде потапяща, мулти-сензорна инсталация, вдъхновена от емблематичната композиция. През последните пет години Девлин си сътрудничи със създателя на вътрешния парфюмер на CHANEL Оливие Полж, за да преведе ароматните молекули в звуков пейзаж и спектър от светлина. Резултатът е хипнотизираща медитация върху силата на аромата да комуникира и надхвърля реалността.

Влизате в буйна гора, която напомня за пейзажите на Южна Франция около абатството Обазин, където Габриел Шанел е прекарала детството си. След това се потапяте в монументален скулптурен лабиринт от 5 концентрични пътеки. Коридори от набраздени светлинни и аудио записи водят до сърцето на лабиринта, където можете да изживеете N°5 както никога досега.

Цялата инсталация е замислена в съответствие с принципите на устойчив кръгов дизайн. Гората от над 1000 растения, храсти и ароматни дървета ще бъдат презасадени в районите Gladeview и West Kendall в Маями в сътрудничество с Million Trees Miami и One Tree Planted, докато всички структурни елементи ще бъдат използвани повторно и рециклирани.

Докато Девлин бе в търсене на безброй начини за спазване кодовете на Chanel в преживяването, устойчивостта също бе на първо място, каза родената във Великобритания художничка и сценограф. 


„Започнахме с разговор за това как може да се направи временно произведение на изкуството, без да се замърсява планетата. За съжаление много от тях се озовават на сметища. След като видях това огромно, красиво пространство, непосредствената ми мисъл беше да го превърна във временна гора и след това, когато всичко е изговорено и направено, да засадя отново тази гора тук, в Маями."

Всички дървета и растения ще бъдат дарени на обществени паркове в окръг Маями-Дейд, докато Девлин възприе същия подход с лабиринта. Изработени от опъната тъкан и дървен материал, материалите на инсталацията ще бъдат дарени на местни театрални компании, след като публичното събитие приключи на 21 декември.
За да отпразнува откриването на инсталацията, Chanel беше домакин на пищна вечеря в Jungle Plaza с гости, сред които бяха Фарел и Хелън Уилямс, Джо Джонас, Винъс Уилямс, Ребека Даян, Дилън Пен, Малума и сестрите Хаим.
За базираното в Лос Анджелис рок трио вечерното събитие беше първо за тях с Chanel и Art Basel Miami Beach и те бързо се съгласиха и превърнаха в големи фенове на работата на Девлин.
„Следим я от дълго време", каза Даниел Хаим. Винаги сме били възхитени и толкова вдъхновени от нея."

Подобно на други гости, трите сестри носеха Chanel от глава до пети. 

Гостите обиколиха лабиринта и заобикалящата го гора преди вечерята, която включваше омар с цитрусови плодове и ризото с бонбони от тиква, докато се сервираха десерти от босилеково сорбе и шоколадов чай.

Девлин се появи в центъра на лабиринта, за да представи мюзикъла за изненада на нощта с гост изпълнителката Розалия.

Родената в Барселона певица и автор на песни, която спечели Грами през 2020 г. за най-добър латино рок, градски или алтернативен албум, сподели собствените си спомени за Chanel в средата на сет от четири песни. „Баба ми беше обсебена от този парфюм", заяви Розалия пред публиката. „Тя го носеше през цялото време. Всеки път, когато ни дойде на гости, всички знаехме, че баба е там, преди да я видим, защото уханието на Шанел се носеше из цялата къща.