Една душа в две тела - Винъс и Серина Уилямс

  • Сподели:
Една душа в две тела - Винъс и Серина Уилямс

40-годишната Серина и 41-годишната Винъс Уилямс украсиха корицата на мартенския Harper's Bazaar, облечени в черни бански костюми и бижута Cartier

Шампионките по тенис моделираха асортимент от висок клас ансамбли, които Серина публикува в Instagram. 

Сестрите Уилямс говориха със списанието за кариерата, за вече изключително популярния си баща Ричард Уилямс и плановете си да се оттеглят от тенис кортовете.

"От съвсем млади всичко, което сме правили, е само да работим. Затова за нас със Серина свободата е сюрреалистична. Никога не сме били свободни. И двете станахме известни, когато бяхме малки.", каза Винъс пред списанието.

Навлизането на Винъс на тенис сцената започва през 1994 г., последвано от дебюта на сестра ù през 1995 г. Заедно двете са доминирали в спортта и са спечелили комбинирано 48 титли от Големия шлем, 14 от които са си поделили като двойни титли за жени. Подхранвани от шампионския си начин на мислене, и двете са се впуснали в предприемачество и са създали модни линии, компания за интериорен дизайн и фирма за рисков капитал. 
Въпреки че тенисът е основният им фокус, Винъс съзерцава бъдещето отвъд кортовете. 

"Серина и аз се шегуваме, че ще станем културисти след тениса. Може да е екстремно. Може да не се случи точно така, както си го представяме, но никога не се знае".

Винъс вече е на 41 г., Серина на 40 г. и нито една от тях все още не се е пенсионирала – рядка поредица от две десетилетия на физически авторитет за всеки спортист. Това издигане би било нетипично за някого, но за две чернокожи момичета от Комптън, Калифорния, е направо легендарно.
За това се говори и във филма, чиито продуценти са двете сестри, заедно с Уил Смит - "Методът Уилямс". Там се разказва за историята на ранните им години през призмата на бурната бащина обич.

"Това не е филм за тенис. Това е филм за семейството", казва Серина. 

"Мисля, че нашето семейство е уникално само по себе си. Очевидно ние сме афро-американско семейство и е важно хората да виждат афро-американците в тази динамика и да имат модел за подражание.", допълва Винъс.

"Винаги сме били фокусирани върху здравето. Когато започнах да имам проблеми със здравето си (Винъс беше диагностицирана с автоимунно заболяване, синдром на Sjögren, през 2011 г.) цялото ми семейство започна да води различен начин на живот и да се храни с растителна храна. Винаги сме се подкрепяли."