Ким Кардашиян в кожата на Мерилин Монро

  • Сподели:
Ким Кардашиян в кожата на Мерилин Монро

Погледите безспорно бяха приковани в 34-годишната звезда и домакин на гала вечерта – Блейк Лайвли, но една дама не отстъпваше по нищо на бляскавата и златна визия, и това е Ким Кардашиян. Господстващата и най-добре облечена блондинка на събитието в роклята на Мерилин Монро на стойност 5 милиона долара.

Тазгодишният дрескод на събитието, провело се Upper East side в Ню Йорк, е ''позлатен блясък'', за да съответства на темата на ''В Америка: Антология на модата'', продължение на миналогодишното издание ''В Америка: Лексикон на модата''.

Ким Кардашиян се превърна във филмовата легенда Мерилин Монро за лъскавото събитие, като пристигна в роклята на покойната звезда за 5 милиона долара, която носеше през 1962 г., за да пожелае честит рожден ден на президента Джон Ф. Кенеди.
След седмици на множество слухове, 41-годишната милиардерка пристигна облечена в емблематичната рокля, бяло пухено палто и наскоро боядисана платинено руса коса.

Докато се разхождаше по червения килим с партньора си, комикът Пийт Дейвидсън, Ким разкри, че е трябвало да свали близо 7 килограма, за да влезе в роклята на Монро, като е избрала да се откаже от въглехидратите и захарта за три седмици, паралелно с усилени тренировки и сауна. 

''Кое е най-американското нещо, за което се сещате? За мен това е Мерилин Монро и онзи момент, в който тя изпълнява Happy Birthday на президента Кенеди'', каза Ким за своята визия.

''В днешно време всички могат да носят прозрачни дрехи и в това няма нищо скандално и особено, но някога нещата не са стоели по този начин. В известен смисъл това е оригиналната прозрачна рокля. Ето защо е толкова шокиращо.''

Твърди се, че Монро е платила на дизайнера Жан-Луи 1440 долара за въпросното произведение с ръчно инкрустирани 6000 кристала, което за първи път е продадено на търг през 1999 година за над милион долара, като част от продажбата на нейното имение.

Впоследствие роклята е продадена за огромните 4,8 милиона долара на аукционите на Julien’s през 2016 година, а по-късно е придобита от музея Ripley’s Believe it or not. И до ден днешен държи рекорда за най-скъпата рокля, продадена на търг.

''Аз съм голям фен на търговете и познавам собственика на Julien’s, който ме свърза със собственика на Ripley’s и така започнаха нашите преговори'', добави Ким.

Съхранена в затъмнен трезор, контролиращ се при оптималните 68 градуса и 40-50 % влажност, роклята за милиони долари, не е носена до този момент от никой друг. В действителност Ким обясни, че не е искала да оскверни или похаби тази историческа иконична рокля, като седи или се храни в тоалета. Била е облечена с нея само в рамките на няколко часа и докато траят снимките на гала събитието.

А дали си е заслужавало всички усилия – да, със сигурност. Освен всичко казано, 60-годишната рокля е чудесен пример за нещо, което с времето става все по-скъпо.