Луната вдъхнови БГ дизайнер

  • Сподели:
Луната вдъхнови БГ дизайнер

В продължение на векове, естественият спътник на Земята е вълнувал хората по целия свят.

Именно Лунaта и фантастичните истории около нея, битували векове, вдъхновиха лондонския дизайнер с български корени Антонио Ватев за най-новата му модна колекция AW21, в която се преплитат научната фантастика и икони от 70-те като Дейвид Боуи и Мик Джагър.

„Винаги свързвам космоса със свободата, безкрайността, мечтите и бъдещето“, казва пред dazeddigital Антонио Ватев, чиято колекция AW21 опира до ранното изследване на космоса и научната фантастика. "Това са неща, които според мен липсват и в днешно време нашето поколение се нуждае от тях“. Колекцията представя „колония“ от ретро-футуристични космически кораби, облечени в сатенни буферни якета от кожа, пончота и огромни костюми тип блузон. Всички те могат да се носят по различен начин. Някои от моделите напомнят на култовия филм на Николас Рьог от 1976 г. „Човекът, който падна на земята“. „Човекът, който падна на земята“ с Дейвид Боуи беше ключовият филм, който комбинира всички елементи в едно“, обяснява Ватев. „Гледането на филма и слушането на музиката на Боуи от 70-те години наистина ми помогна да изградя своя въображаем свят. Силуетите и материите са отражение на това“, казва още той.

 

В духа на своите музикални влияния, Ватев направи премиера на колекцията в собствен си музикален видеоклип - озвучен от авангардното дуо Faux Real.