Нещо повече от модел - Наоми Кембъл

  • Сподели:
Нещо повече от модел - Наоми Кембъл

Women Management Milano отваря врати през 2002 г. Философията на агенцията е да поддържа естетическата визия, която направи жените известни и уважавани от модната индустрия.

Агенцията днес представлява едни от най-известните таланти в света като супермоделите Аймелин Валаде, Бехати Принслу, Изабели Фонтана, Изелин Стейро, Мариакарла Босконо, Наташа Поли и Уини Харлоу.

Едно много емблематично име се завръща към агенцията, а кое е то, ще научим от президента на Women Management Milano -  Пиеро Пиаци.

Наоми Кембъл се завръща в Women Management. Президентът на агенцията Пиеро Пиаци разказва за срещата им, която постави началото на едно дълго сътрудничество, родено през 90-те години.


„Познавам Наоми от 90-те, но когато се срещнахме, за да разберем дали можем да възобновим взаимоотношенията си, намерих друг човек - една много зряла и осъзната жена. И преди всичко страхотна майка, лудо влюбена в дъщеря си."


Познанството на супер модела и Пиаци датира от дебютните години на Наоми, която през май 2021 г. обяви, че е станала майка. 
„Раждането на бебето ù много я промени. Тя живее за малкото си момиченце.
Аз не гледам на нея като на модел. От 90-те години Наоми беше много повече. Специално за нейните неочаквани думи, заради страхотната си личност. Когато Наоми започна да моделира, присъствието на цветнокожи момичета на модния подиум беше много малко. Винаги съм се борил за мултиетническите красавици, но през 1985 г. имаше стилисти, които на кастингите казваха „не" на цветнокожите. Наоми разби всички митове и стереотипи. Тя се превърна в първият цветнокож модел на корицата на Vogue America. Това беше поразително послание за времето си."

През септември 1989 г. Кембъл е първият чернокож модел, който се появява на корицата на септемврийския брой на библията "Vogue".
Тя е и първата жена модел, която чрез присъствието си се бори за различни каузи, без да се страхува.


"Прекрасно напомняне за миналото е, когато през 1997 г. организирах вечер в подкрепа на борбата срещу ХИВ. С помощта на главната редакторка на италианския Vogue - Франка Созани, помолихме моделите да дарят хонорара от едно от модните си ревюта, за да подкрепят каузата. По това време се говореше за огромни цифри. Наоми реши да дари два хонорара, а това бяха много пари." 


Тя е топ модел, муза и успешен предприемач. Винаги е била ангажирана с благотворителни дейности.
Наоми е несравнима. Нейната фраза „Не се сравнявай с мен" , която отправи към модела Никол Трунфио по време на телевизионното шоу The Face Australia, остава историческа, дори са направили GIF от нея.


"Тя наистина успява да раздвижи океаните, много пъти я сравнявам с политическа фигура. Наоми е имала отлични взаимоотношения с известни личности, включително Нелсън Мандела и Барак Обама.''


Кембъл никога не се е ограничавала до това да бъде обикновен модел и вече работи с агенцията по проекти, които също засягат области, различни от модата .

В световен мащаб Кембъл се представлява от DNA Models New York, Models 1 London и ZZO Paris, както и от Women Management Milan.

"Завръщането ù в Women Management ще донесе много нова енергия!", сподели Пиаци.