Обувките са един вид паспорт

  • Сподели:
Обувките са един вид паспорт

Обувките са един вид паспорт.

Сега, първо за обувките на дамите.

Ако Тя носи високи обувки, сиреч с висок ток – да знаете, че гледа на света отгоре, отвисоко така да се каже.

Ако пък към високия ток се добавят и острите върхове – не си правете майтап с тях. Като нищо ще ви ръгнат право в сърцето с някоя провокация, ако и да няма грам истина в нея. Пазете се от острите върхове на женския род.

Ако на всичкото отгоре токът е разклатен – да знаете, не й е читава работата, финансите й също се клатят. Твърде вероятно е да ви използва, ако решите да поседнете с нея на кафе.

Ако Тя носи изравнени със земята обувки, да знаете, че е способна на низки постъпки. Уж чете Библия, пък в главата й нечитави мисли й се въртят. Като нищо ще ви извози.

Ако Тя носи равни обувки – да знаете, че това е една уравновесена жена. Знае какво иска. Ама и знае как да го постигне. Легално. Без удари под кръста или ножове в гърба. Е, все пак е жена – може и да й се въртят дяволи из главата, ама те са само дяволи. Не демони.

Второ, за обувките на мъжете.

Ако носи чипици, излъскани, и кога вали дъжд си намира камъче, дето да стъпи – да знаете това е мъж мечта. И финансите му - финанси. И обноските му - обноски. И маниерите му - маниери.

Ако носи обувки тип бомбе на върховете, да знаете, че най-вероятно се труди като луд, или жена му се труди вместо него (ако е бил съобразителен, и си има жена).

Ако носи маратонки – няма легитимация, братче. Не знаеш какъв е – нито колко пари има в портмонето, нито дали "българан е галант". Тук вече късметът, ако ти работи.

Автор: Даниела Юсева. Текстът е вдъхновен от Николай Хайтов. Още от еlanida може да прочетете в "Лампите на Еланида".