Празничните подаръци, които поръчах за себе си

  • Сподели:
Празничните подаръци, които поръчах за себе си

Не искам да прозвуча неблагодарно, но като обитател на малко пространство, който успява да проучи обстойно и най-простата покупка, предпочитам да не оставя нищо на случайността.
Освен това, след като идентифицирам нещо, от което се нуждая, не виждам смисъл да проверявам наличност за размери, крайни срокове за доставка по празниците и статистическата малка вероятност някой да реши да ми го даде. 

Така че тази година успях да рационализирам собственото си буйно консуматорство, отдавайки се на няколко най-добри подаръка лично за самата мен – без поръчки и игрички за отгатване.

Книга - винаги подходящият подарък

Обичам да ми подаряват книги. Никога няма нужда от спекулации относно оразмеряването и те удобно пресичат границата, която разделя необходимостта и снизхождението. 
Освен ако не смятам, че е абсолютно необходимо да се сдобия с въпросното заглавие възможно най-скоро.Нещо за дома

Домашният декор може да бъде труден за подарък. Сукулентно растение? Не! Ваза? Може би. Произведения на изкуството и стенни завеси? По принцип е по-добре да пропуснете. 
Меко, топло, пухено одеяло - точно това ми трябва. Като плюс - отлично подхожда на дивана.
Фруктиерата за плодове ще ме почака.Подаръкът, за който нямам логично обяснение

Някои артикули нямат непременно смисъл за хората около вас, докато не бъдат успешно включени в гардероба ви. За да поискам този чифт боти от моя съпруг би коствало твърде много обяснения. "Къде ще ги носиш? Защо са ти?" Трябва ли да носиш чорапи с тях?"
Вместо това ги купих за себе си и сега с радост мога да кажа, че ги нося навсякъде. Никога без чорапи.Цвят за настроение в студените месеци

Ако и ти приличаш на мен и предпочиташ да носиш предимно черно облекло, шапките са чудесно бягство и разнообразие на гардероба. Не ти трябва черна блуза с черно палто и черни ботуши - имаш нужда от малко цвят и пъстрота за настроение преди да тръгнеш да се бориш с вятъра.
Аз съм притежател на червена, лилава, жълта и ментово-зелена плетена шапка.


 
Малка черна чанта

Търся малка, универсална черна чанта повече от година, без резултат. След безкрайно търсене на подходящата чанта просто няма начин да изчакам още няколко седмици, за да започна да го нося.Ароматна свещ

Ароматните свещи са страхотен подарък. Неведнъж съм подарявала на приятел нещо, само за да забележа, че въпросната свещ стои непокътната и незапалена.
От една страна, защото има хора, на които им се свиди да я запалят и предпочитат само да ù се любуват, а друга, защото избрана с вкус, ароматната свещ е класически красив подарък. Тъй като ароматите са субективни изберете този, който наистина обичате.