Сивата коса заема централно място в ревюто на Valentino

  • Сподели:
Сивата коса заема централно място в ревюто на Valentino

За своето модно ревю пролет-лято 2022 г. Валентино отпразнува красотата във всичките ù форми, като креативният директор Пиерпаоло Пичоли изпрати разнообразен набор от модели на триумфалния си подиум. Мъже и жени с всякакво телосложение, размери, възраст и етнос. За дизайнера и неговия екип тялото е отправна и крайна точка в процеса на създаване на тази колекция "Valentino Anatomy of Couture".

Присъстваха обичайните заподозрени, сред тях Адут Акеч и Мариакарла Босконо. Но имаше и изяви на моделите с големи пропорции Девин Гарсия и Анджър Амол, както и на посивелите красавици Кристен Макменами и белгийската актриса Ханелоре Кнутс. 

За да допълни своята приобщаваща визия, Пичоли привлече помощта на легендарния гримьор Пат Макграт, за да създаде причудлива визия за красота. Придавайки ново значение на крилато око, Макграт акцентира върху котешки детайли със спиращи дъха черни пера, отразявайки пернатите елементи в колекцията. Кожата беше мека и кадифена с тих и почти завладяващ блясък, а устните - тъмни и готически, в наситен нюанс на горски плодове.

Подобно на кастинга, прическите бяха еклектична смесица от средни раздели, ресни и връхчета в празник на индивидуалността с любезното съдействие на коафьора Гуидо Палау
Особено хипнотизиращ беше 22-годишният модел Фран Съмърс, която представи поразителна нова пикси прическа.

"Не мисля, че идеята да се опитваш да изглеждаш като някой друг е интересна", каза Пичоли пред модния критик на британския Vogue Андерс Кристиан Мадсън. 
Ако има нещо, на което това модно събитие може да ни научи, то е следното: човек трябва да изглежда единствено като себе си.