Уроци по стил от Евелина Хромченко

  • Сподели:
Уроци по стил от Евелина Хромченко

Евелина Хромченко (Evelina Khromtchenko) се е утвърдила като експерт в областта на модата и стила. Тя заема поста на главен редактор на руското списание "L’Officiel", основател е на ПР агенция "Катедра на модата", работи като журналист в "Космополитън" и "Ел", стартира програма за мода "Подиум" в радио „Европа Плюс“. Води ток шоу за мода. Изнася лекции и организира семинари за мода и стил.

С други думи, в тази област тя е експерт. Силна, умна, целенасочена и едновременно стилна и женствена. Тя не се уморява да споделя тайните на стила за момичета и жени, които обикалят интернет сайтовете със скоростта на светлината. Без значение какво е финансовото ви състояние, следвайки нейните съвети, ще можете да изразите и покажете най-доброто от себе си на 100 процента. Препоръки за стил от Евелина Хромченко:

1. Тайната на стила е в простите решения. Черни панталони, бяла риза и ярък шал. Това е тайната на добрия вкус.

2. Най-добрият треньор, който ще ви помогне да се отървете от мъжката походка е полата, която е две или три длани под коляното.

3. Помнете закона: обемни ръкави – гладка коса, къса рокля – стегнати чорапогащи, "говорещ" тоалет – "мълчаливи" обувки. В цялостната ни визия е добре да има само една активна зона. Не е страшно, ако това са очите.

4. Още Ив Сен Лоран е забелязал, че полото с висока яка е чудесен начин за излизане от всяка неудобна ситуация. То подчертава красиво гърдите, без да ги излага на показ и крие любопитните подробности.

5. Изборът на тесни дънки е много отговорна история. Дънките са като пластичната хирургия, може да подобрят формите ни фантастичното или абсолютно да ги развалят.

6. Най-добрата инвестиция – класически кашмир жилетка с V-образно деколте.

7. Майките на момичета определено трябва да ги научат да се обличат добре. Глупаво е да мислим, че по природа жените знаят как да се обличат, гримират и поддържат прическата си.

8.  Всяка дреха може да разкаже за един човек много повече, отколкото на него му се иска.

9. Добрият вкус трябва да се тренира всеки ден. Когато спрете да го правите, без значение на колко години сте, на 19 или 75, започвате да остарявате.

10. Коко Шанел казва: "За да изглеждаш добре, не е нужно да си млад."

11. Абсолютно перфектната красота не привлича. С цел да се привлече вниманието трябва да има малко несъвършенство.

12. В гардероба на всяка жена облеклото се разделена на три вида – за себе си, за приятелите и за мъжете. Не бъркайте тези тоалети. Ако отивате на среща, роклята трябва да подчертае разликата в пропорциите между гърдите, талията и ханша.

13. Прегледайте вашата колекция от шалове и червила. Когато шала и червилото звучат в синхрон, ще изглеждате страхотно, дори да носите цвят, който ви харесва, но не ви отива.

14. Ако вашата рокля или пола се надигна при ходене, определено ще ви трябва друг модел или по-голям размер.

15. Няма масивни крака, има лошо подбрани чорапи. Няма грозни жени, има неграмотни фризьори.

16. Не се страхувайте от високите токчета. В магазините вече можете да намерите обувки или ботуши с високи токчета, които са много удобни и могат да се носят от сутрин до вечер.

17. Обувките трябва да са не само удобни, но и елегантни. Ако обувките са с един цвят, с панталони, то визуално удължава краката.

18. Ако сложите ярка или закачлива рокля, не забравяйте да направите малка гладка прическа, така че да не отвличате вниманието от роклята.

19. Не се притеснявайте от вашите форми. Всичко, което Господ ни е дал, е красиво. А щом е красиво, е необходимо да се подчертае неговата форма. Основното нещо – да го направим разумно и внимателно.

20. За вечерния тоалет съществува правило – едно нещо да блести. Това означава или роклята или аксесоара.

21. Модата, това не са пера и кристали, модата – това е мястото, където полата се вписва добре, където панталоните са подбрани така, че да удължават краката, където жената е облечена в рокля, която я кара да лети над земята. Ако тя може да вземе в ръка новата си чанта и това да промени живота й, ако си позволи да си купи обувки с пари, заделени за черни дни, то черните дни никога няма да настъпят. В тази координатна система, новата рокля е инструмент и то по-евтин и по-безопасен от терапията и антидепресантите.

22. Във всяка възраст жената може да изглежда секси и елегантна в същото време, ако се обърне към класиката: черна пола молив, смокинг и малка чанта – клъч.

23. Ако искате да се изкачите нагоре по професионалната стълбица, обличайте се така, сякаш вече сте там.

24. Отличен моден избор – къси панталони с елегантни обувки на не много висок ток и чорапогащи в тон с обувките и панталоните.

25. Малката черна рокля отива дори на по-възрастна жена. Единственото нещо, което трябва да направите, е да носите дебели черни чорапогащи под нея.

26. Червената рокля – крясък, рокля в цвят бордо – гледна точка, черна рокля – жизнена позиция.

27. Бижутата трябва да се избират така, че да се вижда, че това са бижута. Ако бижуто не се опитва да прилича на това, което не е, тогава вие ще изглежда луксозно дори и сред жените, блестящи с естествени камъни. За да привлечете вниманието, са ви необходими само: ярко червило, огромни слънчеви очила и светла чанта. Не бива да се страхувате от липса на аксесоари, защото ефектът може да бъде обратен, ако те не са правилно подбрани. Евтините дрънкулки, украсени с кристали, изглеждат предизвикателно и вулгарно.

28. Добре облеченият човек е този, чиито дрехи не са в центъра на вниманието. А на преден план е самият той, неговата личност, лицето му, красивата коса. Именно това е ролята на класическите тоалети, които е добре да имаме в гардероба си.

Източник: Myvelikoturnovo.com

Уроци по стил от Евелина Хромченко

"Да се обличаме от глава до пети в скъпи марки, е неправилно. Даже бих казала, глупост. Важно е да открием "своя" стил." - Евелина Хромченко

Фотограф: Nataly Arefieva / evelinakhromtchenko.com