5 от най-романтичните места във Валенсия, Испания

  • Сподели:
5 от най-романтичните места във Валенсия, Испания

Искате да направите една романтична изненада на вашия партньор? Валенсия е правилното място!

Валенсия е град в Испания, столица на автономна област Валенсия и третият по население град в Испания (след Мадрид и Барселона). Лятото е най-благоприятно за пътувания във Валенсия - градът прелива от културни събития: концерти, изложби, карнавали, барове.

Обобщено - мечтаната почивка за един млад човек, който е отишъл, за да се весели. Цяло лято фиестите не спират и музиката звучи из целия град. 

5 от най-романтичните места във Валенсия, Испания

Кралските градини (Jardines del Real)

Градините, които сега са забележителност се намират на същото място, на което преди са били Кралските градини (Viveros Gardens), откъдето идва и името им. Те са подобрени и реставрирани през годините. Въпреки това, градината все още съдържа величието на миналите векове: топиари - храсти с оформена външност, фонтани, градини, обсипани с рози, скулптури и други.

Градината е направена през далечния XI век по време на царуването на мавритнския крал Абд-ал Азиз, а през 1903 г. е дарена на Валенсия, с цел превръщането й в разсадник. В градините ще намерите още Музей на Естествените Науки, бар, специализирани места за игри и деца. Това е едно от любимите места на валенсианците.

Перфектното място, на което да прекарате уикенда. Също така там се състои Панаира на книгата, а през юли се организират различни събития като концертни на живо и открито кино.

Снимка: commons.wikimedia.org / Joanbanjo

5 от най-романтичните места във Валенсия, Испания

Национален парк Албуфера (La Albufera de Valencia)

Албуфера произлиза от арабски al-buhayra, и означава малко море. В някои арабски поеми този израз се превежда и като "Огледало към Слънцето" - термин, който дава приблизителна идея за красотата и романтиката, с която се свързва мястото.

Албуфера е една от представителните и ценни крайбрежни земи, затова през 1986 г. я обявяват за Национален парк. Ползата й за околната страна е изключителна важна, тъй като там живеят застрашени от изчезване видове като Aphanius iberus и Valencia hispanica (видове лъчеперки).

Албуфера съдържа шест малки острова, които имат гъста растителност. Можете да си организирате една разходка с лодка по брега и след това да гледате залеза от кея.

Снимка: commons.wikimedia.org / Marcela Escandell

5 от най-романтичните места във Валенсия, Испания

Градините на Монфорте (Jardín de Monforte)

Построена до замък, в неокласически стил, растителността е разделена на две области – по-геометрично оформени храсти и във френски стил, а във втората формите са по-романтични, с по-здрави и разцъфнали дървета в огромен размер.

С площ от 12 000 кв.м. правят тази градина идеална за отдих. В градините на Монфорте можем да бъдем смаяни от скулптурите, с които се запознаваме докато се разхождаме през природата. Градините съдържат 33 мраморни статуи и изобилие от езерца и фонтани.

Снимка: commons.wikimedia.org / Dorieo  

5 от най-романтичните места във Валенсия, Испания

Парк Kабесера (El Parque de Cabecera)

Главният парк на Валенсия е разположен в коритото на река Турия. С площ повече от 330 000 кв.м., паркът побира в себе си всякакви активности, свързани със свободното време, културата и спорта.

Снимка: commons.wikimedia.org / Fiammeta

5 от най-романтичните места във Валенсия, Испания

Градът на изкуствата и науките (La ciudad de las artes y las ciencias)

Разположен е отново на коритото на река Турия, Градът на изкуствата и науките е най-големият културен и научен комплекс до днешна дата в Европа. Състои се от четири сгради, дело на валенсианския архитект Сантяго Калатрава.

Това са "Хемисферата" (L‘Hemisfèric), наричана още окото на града; Музеят на науките "Принц Филип" (Museo de las Ciencias Príncipe Felipe); Дворецът на изкуствата (El Palau de les Arts) и Музеят на океанографията (L’Oceanogràfic), като последният е дело на архитект Феликс Кандела.

Хемисферата е аудиовизуално място. Там може да гледате филми, формат IMAX, прожекции и дори е използван за планетариум.

Музеят на науките "Принц Филип" е място, където е забранено да не пипате! Да, разбрахте ме правилно, може да пипате каквото искате, колкото искате! Музеят е идеално място да разберете това-онова по практичен и забавен начин в областта на физиката и биологията. Всяка година има много различни изложби, през цялата година.

Дворецът на изкуствата е мултидисциплинарно място с отлични пропорции. Всяка година в него гостуват театрални трупи, танцови и оперни групи.

Музеят на океанографията ни потапя в огромните океани. В него можем да видим живота на моряците от петте континента.

Градът на изкуствата и науките ще се хареса на малки и големи с невероятната си архитектура и многобройни разнообразни дейности.

Снимка: pixabay.com