Кучешко пътешествие на две колела

  • Сподели:
Кучешко пътешествие на две колела

Ако колоезденето е забавно за нас, може ли и кучетата да се наслаждават на пътуването? В тази статия ви предлагаме няколко съвета как да споделите времето за колоездене с вашите космати приятели. Превърнете ги в щастливи спътници и се насладете заедно на това преживяване.

Източник: ebay.com

Кутия за транспортиране
Кучетата също се радват на свеж въздух в козината си. Обичайният начин за транспортиране на куче на велосипед е да го поставите в кутия за животни. Когато избирате подходящ модел, вземете предвид теглото и размерите на животното и винаги спазвайте максималното натоварване. Позволете на кучето си да изпробва кутията, за да разберете дали се чувства щастливо и удобно.

Търговците на дребно предлагат кутии с различни размери и дизайн. Изберете материал, който да отговаря на вашите нужди, тъй като кучето ви вероятно няма да има нищо против. Можете да намерите кутии, изработени от метал или водоустойчиви материали; кутиите също така могат да бъдат отворени или покрити. Уверете се, че дъното на кутията има стабилна основа, която е безопасна и издръжлива. Одеяло или кърпа, използвани като облицовка, ще омекотят неравностите и ще направят пътуването по-уютно, а подвижното дъно ще направи кутията достъпна за измиване. Повечето производители монтират предпазни колани, за да предотвратят блъскането на кучето в стените в случай на инцидент.

Източник: bikepacking.com

Раница за кучета
Собствениците на малки породи могат да използват раница вместо кутия. Изпитвайки топлината и близостта на своя стопанин, кучето, седящо в раницата, се радва на солидна защита от гърба на водача. Недостатъкът на този вид решение е ограниченият капацитет и максималното натоварване, дадени от размера и конструкцията.

Средностатистическата раница може да побере куче, което тежи до 10 килограма. Гърбът ви обаче ще се изпоти и ще ви заболи дори когато превозвате по-малки породи. При избора на подходящ продукт се съсредоточете най-вече върху капацитета на раницата, вентилационните отвори и светлоотразителните (или предпазните) елементи.

Източник: snoozerpetproducts.com

Кошница за отпред
Ако раницата не е по вкуса ви, помислете за кошница за велосипед. Отворената кошница за велосипед дава на пътниците добра видимост и свеж въздух. Не е чудно, че тя е популярна както сред собствениците, така и сред кучетата. И отново, кошниците за велосипед на кормилото (или подобни на тях чанти за кучета на кормилото) са предназначени по-скоро за кучета с обиколки или по-малки породи, с тегло до 8-10 кг. Конструкциите се различават според начина на захващане към велосипеда.

Източник: thewildest.com

Багажник за отзад
По-тежките породи с тегло над 10 кг могат да намерят удобно място в багажник, монтиран над задното колело. Предните и задните варианти имат своите предимства и недостатъци. Докато предната позиция осигурява на водача визуален контрол над кучето, евентуална катастрофа може да бъде по-рискована, тъй като кучето се движи с главата напред.

Кучетата, скрити зад гърба на водача, се възползват от по-безопасната позиция, но с цената на това, че не се виждат. Много кошове за кучета са оборудвани с бързо освобождаване, за да се щракват и свалят бързо. Кучетата, които са обучени да се чувстват уверени и тихи, могат дори да се възползват от възможността да се возят на устройство, наподобяващо класическа детска седалка, монтирана отпред или отзад на велосипеда.

Източник: banffcycle.com

Ремаркета за домашни любимци
Големите кучета ще се забавляват най-добре в ремарке, теглено зад велосипеда. Решението е почти неразличимо от колесниците, предназначени за деца. Добрият баланс на теглото и центърът на тежестта над третата ос правят пътуването почти безпроблемно. Влошената маневреност и по-високата покупна цена се причисляват към недостатъците на оформлението на ремаркето.

От друга страна, можете да превозвате дори по-малки кучета, които могат да прекарат деня на велосипеда в полусън. Независимо дали вашият космат приятел е с тегло 20 кг, 40 кг или дори само малко кученце, използването на колесница зад велосипеда е най-безопасният, ефективен и отговарящ на изискванията на закона начин за лесното им транспортиране!