Зимни дестинации за колоездене и туризъм

  • Сподели:
Зимни дестинации за колоездене и туризъм

Зимата наближава... но представете си, че можете да избегнете обуването на зимните обувки и дебелите дрехи и да преследвате лятото по света, къде бихте отишли? 

Следните дестинации са готови да бъдат изследвани през всички зимни месеци, без да се налага да се слагат топли дрехи за краката! Това са сигурните и изпитани дестинации за колоездене през цялата зима, които са подходящи за бягство в средата на зимата или за епичен тренировъчен лагер.

Ето някои от най-добрите дестинации за зимно колоездене.

АНДАЛУСИЯ И ЮЖНА ИСПАНИЯ - СЛЪНЦЕ И ГЛАДЪК АСФАЛТ
Регионите на Южна Испания са отдавна предпочитани дестинации както за любителите колоездачи, така и за отборите от Световния тур. Не е изненадващо, че толкова много хора летят на юг за зимата. Андалусия се радва на повече от 320 слънчеви дни годишно и средно само 40 дни дъжд. Калпе и околностите му се отличават с подобен умерен климат и през студените месеци са пълни с колоездачи, които се занимават със зимни тренировки.

Районът на Коста Тропикал прилича на повечето добри места за тренировки - районът е много хълмист, няколко изкачвания над 2000 м, добри пътни настилки и рядък трафик. Районът Калпе/Аликанте е известен през лятото като убежище за тези, които търсят слънчеви партита, но през зимата привлича съвсем различен вид клиенти, които се смесват с постоянните бивши маогани.

Велосипедистите се стичат в региона в търсене на слънце и гладък асфалт, които те получават в изобилие. Както и в останалата част на Испания, привлекателни са не само фантастичните условия за каране, но и спокойният начин на живот и вкусните храни и напитки, които се предлагат, а презареждането с вкусни тапас и местни вина е задължително.

Къде да отседнете: Mojacar, Calpe, Almería, Almuñécar.

Вдъхновение за обиколка: Коста дел Сол

МАЛАГА - КРАЙБРЕЖИЕ И ПЛАНИНИ
Малага изглежда като рай за велосипедистите с гладките си пътища и оживлението на красив град на брега на морето, който никога не спи.

Едно от любимите ни дестинации из Малага е Пуерто Леон - 16,1 км изкачване с 5,6% среден наклон на пътя, което започва точно от града. За нула време се отдалечавате от шума и суетата и навлизате в планината, като се засичате по пътя си само със земеделски производители. Но когато се върнете обратно към брега и ви връхлети прекрасният морски бриз, осъзнавате колко специална е тази смесица от планини и крайбрежие.

В Малага имате възможност да предприемете редица уникални пътувания с колело, които съчетават най-значимите изкачвания в района с крайбрежието. Няма по-хубаво усещане от това да се върнете от хълмовете на плажа за заслужено ледено кафе, сладолед или охладена бира (или и трите). 

Къде да отседнете: Малага

Вдъхновение за обиколка: Нова година в Малага
Насладете се на гладки, тихи пътища и топъл климат.

ПАТАГОНИЯ - DISCVOER ЧИЛИ И АРЖЕНТИНА
Ако лятото южното полукълбо ви зове, не търсете нищо друго освен грандиозните пейзажи на Патагония. Този невероятен регион в най-южната точка на Южна Америка е рай за любителите на природата и колоездачите. Карайте през Андите, лагерувайте под звездите, наслаждавайте се на дълги летни барбекюта и на приключението на живота си.

Къде да отседнете: Пукон, Чили или Сан Мартин де лос Андес, Аржентина

Вдъхновение за обиколката: Патагония Чакъл: Голямото разделение.

ГРАН КАНАРИЯ И ТЕНЕРИФЕ - РАЙ ЗА КОЛОЕЗДЕНЕ
Посещението на Гран Канария с велосипед е нещо повече от дестинация за почивка на плажа и ще ви накара да се замислите дали островът не е създаден от велосипедисти. Целогодишни температури между 22 и 25 градуса, едва 148 мм валежи средно за 12 месеца, много изкачвания и един от най-гладките асфалти, по които някога сте карали, превръщат острова в рай за колоездачите.

Пейзажът на Гран Канария е уникално зашеметяващ и разнообразен - от рядък и вулканичен до жив и зелен. Изкачванията тук могат да бъдат по-стръмни от тези на съседните Канарски острови, което означава, че карането е малко по-предизвикателно и разнообразно - идеален терен за тренировки. Тези, които не искат да надхвърлят границите на възможностите си по време на почивката с велосипед, могат да се възползват от времето за възстановяване на многобройните красиви плажове, които островът предлага.

Канарските острови са една от най-добрите възможности за колоездене, докато останалата част от Европа остава в плен на зимата и студеното време. 

Къде да отседнете: Пуерто Моган, Крус де Техеда, Агаете.

Вдъхновение за обиколката: Канарските острови.

ЖИРОНА И КОСТА БРАВА
Изследване на красивите пътища на Жирона през зимните месеци Каталунският град и околностите му са рай за колоездачите по всяко време на годината, а зимата носи ярко синьо небе и тих град. Карането по чакъл през зимните месеци е особено популярно сред местните колоездачи.

Къде да отседнете: в стария град, хотел Carlemany, хотел Nord 1901

Вдъхновение за обиколката: Коста Брава на чакъл.

Уникалният регион Жирона, истински рай за велосипедистите.