Находките на High View Art: ски курортът Бормио, Италия

  • Сподели:
Находките на High View Art: ски курортът Бормио, Италия

Бормио е спа град, разположен в провинция Сондрио, регион Ломбардия в Алпите в Северна Италия. Бормио е най-известен със своите ски писти и термални извори.Първото нещо, което ще забележите, е, че центърът на Бормио е доста по-привлекателен, отколкото бихте очаквали от малък планински град, който обикновено е доста мрачен. Въпреки че центърът е доминиран от хотелите, които се грижат за значителния приток на скиори през зимата, има и регион, който е по-стар с калдъръмени улици, минаващи между средновековни къщи, някои от тях с екстериор с фрески.

Въпреки че няма исторически паметници с културно значение, има няколко малки църкви и на главния площад, Piazza Cavour, можете да видите традиционна пазарна зала с каменни колони, здрава часовникова кула с голям часовник, пастелно розов Kuerc с нео -класически вход и с произход от 9 век, а прилежащата колегиална църква е порядъка на 17 век.

Интересен е и малкият каменен мост над река Фродолфо и църквата Свети Витале от 12 век, заради средновековните стенописи на стената около входа.
Бормио е един от най-престижните алпийски ски курорти и карането на ски също е достъпно през по-голямата част от годината на ледника в Стелвио. 

Тук се намира една от петте най-трудни писти за спускане, носеща името Стелвио. Дължината ѝ е над 3000 м, денивелацията – над 900 м и едно спускане продължава над две минути.

Градът е бил домакин на годишното Световно първенство по ски алпийски дисциплини повече от веднъж (1985 и 2005 г.)

СПА центърът в града, наречен Бормио Терме, е създаден още от древна римска епоха и предлага широка гама от спа процедури и кални бани, които ще намерите в луксозна среда.

Друго интересно място са ботаническите градини, наречени Giardino Botanico Alpino Rezia, ​​които са създадени близо до Бормио от повече от 30 години. Макар и доста малки на 1,5 хектара, градините събират богат асортимент от растения от Алпите и други планински региони по света.В региона ще откриете множество природни и живописни забележителности за разглеждане, включително и планински проходи за любителите на открито: проходът Стелвио (2757 метра), проходът Умбраил (2501 метра), проходът Фосканьо (2291 метра) и проходът Гавия (2621 метра).

Пътуването на север през националния парк Стелвио и покрай завоите на прохода е връхната точка на посещението ви в Бормио. Стелвио е най-високият проходим планински проход в Италия и вторият по височина в Европа.

Разходките в околния район на Алто Валтелина често са много живописни, докато се наслаждавате на малки езерца, водопади и ледници дълбоко в планините.
Макар и по-известна като зимна дестинация, има какво да се види и през другите сезони.

Най-близкото летище е в Милано на 200 км.