Стъклена хижа в Исландия предоставя на гостите си панорамна гледка към арктическата тундра

  • Сподели:
Стъклена хижа в Исландия предоставя на гостите си панорамна гледка към арктическата тундра

Новото четиридневно пътуване на Off the Map Travel включва престой в Panorama Glass Lodge и посещения на някои от най-добрите природни чудеса.

Off the Map Travel създаде нов начин за пътниците да се потопят в Исландия.

Търсачите на силни усещания, известни със специално изработените си маршрути до далечни дестинации, стартираха нова луксозна обиколка, която включва няколко нощувки в невероятна стъклена хижа в зашеметяващото Южно планинство на страната.

Подходящо нареченият Panorama Glass Lodge Escape е проектиран да внесе магията на открито. Четиридневното изживяване започва с две нощувки в една от четирите стъклени хижи, разположени само на 1,5 часа от Рейкявик, а екскурзоводът ви ще има задачата да ви съпроводи до няколко места в Исландия, със спиращи дъха природни забележителности.

Кръстени на герои от скандинавската митология, в хижите могат да спят по двама души в специално изработено голямо легло с кралски размери и са оборудвани с напълно обзаведена кухня и самостоятелна баня с дъждовен душ. Докато сте вътре, ще се насладите на панорамна гледка към Северното сияние, вулкана Хекла и обширната арктическа тундра. 
Тъй като районът е отдалечен и наоколо няма друга светлина, може да се любувате единствено на звездите и да спите под Млечния път.

В Panorama Glass Lodge Escape ще имате достъп до частна сауна и хидромасажна вана, в които можете да се отпуснете, докато сте заобиколени от природата. Като допълнителен бонус, екологичните хижи се отопляват с устойчиво електричество, а близкият извор доставя прясна вода.

"Тези ложи са олицетворение на бягството от реалността. Това е първият път, в който хижите са включени в пътуване, обединяващо всичко, от което се нуждае един гост", заяви Джони Купър, основател на Off the Map Travel.

Говорейки за пътувания, ще имате възможността да поемете по най-емблематичния маршрут на Исландия, Златния кръг, обхващаш изобилие от гейзери, горещи извори и водопади.
Този маршрут от 186 мили показва три от най-популярните природни забележителности в Исландия: Национален парк Thingvellir, геотермалната зона Geysir и водопада Gullfoss. Ще се впуснете и в приключение с моторни шейни до ледник, ще посетите ледените пещери на южното крайбрежие и ще се потопите в Синята лагуна.

Междувременно може да отделите последните два дни от пътуването си в разгледане столицата на Исландия - Рейкявик.
Предлагаща се целогодишно, Panorama Glass Lodge Escape е на цена от 4225 долара на човек, на базата на самостоятелно приготвяне на храна.