Младо семейство дари парите от сватбата си за хора в нужда

  • Сподели:
Младо семейство дари парите от сватбата си за хора в нужда

Драгомир и Десислава са заедно от две години.
Десислава работи като продуцент детска музика в Българско Национално Радио (БНР) и преподава в Детска Вокална Група "Мечо Пух", а Драгомир се занимава с икономика и финансов мениджмънт в голяма компания.
Наред с това, двамата са и музиканти. Десислава е завършила Национална Музикална Академия "Проф. Панчо Владигеров", докато при Драгомир музиката е наследствена, тъй като баща му е музикант и заедно свирят в рок група "Еталон".

Когато се открили и започнали отношенията си, Деси била самотна майка с двегодишен син на име Георги, който на галено наричат Джоджо. Любовта помежду им пламнала веднага и скоро разбрали, че са един за друг. С течение на времето Драгомир се запознава с малкия Джоджо и съвсем естествено се превръща в "тати Драго", както го нарича малкият и до ден днешен. Шест месеца след началото на тяхната връзка, Деси и Драго започнали да живеят заедно.

Година по-късно Драго предлага брак на Деси и след заветното "да", започнала и подготовката за тяхната предстояща сватба. Там някъде се ражда идеята да напишат в сватбените покани, че нямат нужда от букети с цветя, които ще увяхнат само седмица след сватбената церемония. Така помолили своите гости да отделят средствата, които биха използвали за букети и да ги дарят в специална кутия за благотворителност. Кутията била подготвена и оставена на видно място в ресторанта, в който се провело събитието.
Гостите посрещнали идеята с голям ентусиазъм и когато в края на вечерта преброили пред всички събраните средства за благотворителност, те достигнали сумата от 450 лв.


"В свободното си време също така участвам с приятели в аматьорската футболна лига "София Премиър Лийг" и с момчетата бяхме решили парите, които с времето се бяха събрали в касата на отбора ни, също да бъдат дарени за благотворителност."


По този начин събраната сума вече била в размер на 660 лв., които дарили на Български Червен Кръст, разделени по равно между три фонда: Програма "Топъл Обяд", Фонд "Домашни Грижи" и Фонд "Добротворчество".

 И двамата с Деси в миналото са помагали на хора, както и на животни в беда, но това бил първият път, в който се обединили заедно, за обща кауза.


"Посланието ни към двойките, на които тепърва предстои да се оженят, е да последват нашия пример. Повярвайте ни, колкото и да са красиви - цветята увяхват. Изхвърлят се и много скоро биват забравени. Помощта за хората в нужда, е много по-важна и носи много по-голям смисъл!
Щастливи сме да помогнем на нуждаещите се и определено в бъдеще също сме готови да организираме и осъществяваме още подобни инициативи.", сподели Драгомир.Благодарим на семейство Костантинови за вдъхновяващата и положителна история!