Спалнята. Събуди се със стил

  • Сподели:
Спалнята. Събуди се със стил

Ако има място в дома ви, което да наречем най-интимно, то това със сигурност би била спалнята. Красивият дом и в частност спалнята е нещо много персонално и лично. Всеки намира изящество в различни детайли и пространства, инвестирайки време, емоция и средства в това. Ето няколко идеи как да излезете от стереотипите на декориране на това пространство, добавяйки малки, но удивителни щрихи към него.

1. Възглавничките могат да намерят широко приложение при създаването на уют в дома ви.
В спалнята разбира се те са повече от добре дошли. Ако сте от хората, които не обичат да затрупват леглото си с тях, но искат да ги виждат наоколо, опитайте да замените таблата с възглавнички. Тази идея ви дава куп възможности за комбинации между разбери, цветове и материи. Бъдете смели!

2. Не вярвайте на никого, който ви казва, че нещо не може да стане.
Една идея, вдъхновена от природата е прилагането на естествени материали във вида, който можете да ги срещнете под открито небе. Дали това ще е вдъхновение от морето, планината или градския пейзаж решавате вие, важното е да ви кара да се чувствате у дома.

3. Спалнята е мястото, където широко приложение намира дървеният материал или поне усещането за него.
Опитайте да внесете колорит, като облечете цяла стена с дървесни мотиви или поставете надпис, който за вас има специално значение. Гладките ръбове са приоритет, но не са условие, което не може да пренебрегнете. Експериментирайте с детайлите – нощни лампи, корниз, завеси на един или два реда, спално бельо. Гардеробът и леглото са основни участници в пространството, но не ги оставяйте да го завземат и обитават в по-голяма степен от вас самите. Помогнете си с огледални врати, светли цветове и най-вече – подходящи размери.

4. Индустриалният дизайн в спалнята може да се постигне с изключително пестеливи изразни средства.
Осветителните тела помагат много в това отношение – строгите извивки на хромирана метална лампа, независимо дали се извисява от тавана или е стъпила на пода в съчетание с елегантно поднесен градски силует за табла на спалнята ви ще увеличи оптически пространството. Колоритът тук можете да постигнете с маниерни, в някаква степен налудничави елементи като абстрактни картини, скулптори или защо не еленски рога, така тематично асоциирани със спалнята.

5. Допринесете за колорита с цвят… или с липсата му.
Няма правилен отговор дали една спалня трябва да съдържа в себе си всички цветове на дъгата или да остане в сивия спектър. Красота има и в двете решения, стига да са направени с вкус. При избора на цветовете не пропускайте факта, че всяка една повърхност има своето значение и участие в пространството, в това число и таванът. Той може да е обект на развихрената ви фантазия и да направи пространството неузнаваемо. Ако таванът е нисък, не прекалявайте с нещата, които закачате по него. Може да опитате със свеж насител цвят, който да предаде настроение и чар. Ако пък имате достатъчно висок таван, смело може да го оцветите в маниерни тъмни багрии и да подчертаете пространството с осветително тяло, предизвикващо внимание и възхищение.

6. Много елегантен начин да добавите стил в спалнята си е да вплетете дантела в интериора.
Ето и един начин, по който това може да стане – парче плат опънато на дървена рамка е платното, върху което можете да се развихрите с най-нежната дантела. Този детайл е повече от достатъчен, за да предаде завършеност на този кът от вашия дом. Съчетавайте го с най-семплите и необходими щрихи като нощни шкафчета и лампи, завеси, спално бельо.

7. Ако забравите за ограничението, че подът, стените и таванът са три отделни част, които се третират различно и просто трябва да се съчетаят, резултатите ще ви изненадат много приятно.
Позволете на таблата на леглото ви да обърне и да продължи по тавана или подът да продължи и зад леглото. Така в повечето случаи оптически увеличавате пространството, като размивате ясните граници по хоризонтала и вертикала.

8. Развихрете фантазията си.
Малкият принц на Екзюпери обикаля планети, а Алиса се среща със знатни особи в непознати светове. Защо вие да не създадете своята любима реалност в дома си. Осмелете се да закачите любимите си вещи, показващи идентичността ви – каплата на стария си велосипед, гребла, снимки от любими места, предмети от приказни пътешествия, а защо не и нещо по-смело. Нека жилището ви разказва вашата история.

Снимки: Beautyharmonylife.com

Спалнята. Събуди се със стил
Спалнята. Събуди се със стил
Спалнята. Събуди се със стил
Спалнята. Събуди се със стил
Спалнята. Събуди се със стил
Спалнята. Събуди се със стил
Спалнята. Събуди се със стил
Спалнята. Събуди се със стил
Спалнята. Събуди се със стил
Спалнята. Събуди се със стил
Спалнята. Събуди се със стил
Спалнята. Събуди се със стил