12 трика да подобрим настроението си

  • Сподели:
12 трика да подобрим настроението си

Умората, работата и стресът са нещата, които ни карат да се чувстваме нещастни. За стабилността на нашата психика е важно да отделяме по няколко минути на ден, за да се изчистим от негативните мисли и стреса. Можем да го направим като изчистим съзнанието си и постепенно го настроим на позитивна вълна. Има много начини и методи, които да ни освободят от напрежението и да ни накарат да се почувстваме щастливи. Сега ще разгледаме част от начините, чрез които можем да се почувстваме разтоварени от стреса и щастливи от живота.

1. Спрете да запълвате съзнанието си с негативни мисли – Опитайте се да ги заместите с мисли, които ви карат да се чувствате свободни и щастливи.

2. Когато се случи нещо лошо - Повтаряйте си, че след всяка тъга - винаги предстои щастие, защото животът е един безкраен кръговрат.

3. Отделяйте време на мечтите си  – Защото чрез тях ще се откъснете дори и за момент от натоварения ден. Мечтайте за хубави неща и по този начин ще ги предизвикате.

4. Угаждайте си – Животът е един и сега е времето да си позволите малките неща, които всъщност биха повдигнали настроението ви. И без значение дали ще е екскурзия, шопинг или нещо друго, не забравяйте от време на време да се почерпите, просто така без причина.

5. Спортувайте – Запълнете времето си с упражнения и спорт, по този начин ще ограничите негативните мисли и ще пречистите съзнанието си.

6. Сгответе любимото си ястие  - Поканете приятели или роднини, предимно хора, с които се чувствате добре и сгответе любимото си ястия. Създайте си приятни спомени с близките.

7. Кажете ''Обичам те'' – Независимо дали ще е на партньора ви или майка ви, сестра ви, баща ви, просто кажете на любимия си човек колко държите на него – по този начин рязко ще пренасочите проблемите и стреса към мисли за топлина, уют и чувство за удовлетвореност. Когато показваме своята любов ние се извисяваме от ежедневните проблеми и изпълваме съзнанието си с красиви чувства.

8. Никога не си мислетече е толкова зле, колкото изглежда - Когато се случи нещо, което не е по план и ви кара да се чувствате тъжни, помислете си за прекрасните неща, с които ви е дарил животът и за които трябва да сте истински благодарни. Не приемайте нещата, толкова на сериозно освободете се от чувството, че трябва да бъдете отговорни за всичко, което се случва около вас.

9. Което има да се случва просто се случва - Вие не контролирате света. Голям процент от негативните неща, които ни се случват не можем да променим, а останалия процент са плод на нашите решения и мисли. Точно поради тази причина се постарайте да не мислите за нещата, които не искате да ви се случат, а за тези, които биха ви направили истински щастливи. Настройте се на позитивна вълна и правете неща, от които се чувствате удовлетворени.

10. Усмихвайте се повече – Нито е толкова трудно, нито ни отнема от времето. Научете се, че колкото по-оптимистичен вид имате пред останалите хора, толкова по-позитивни, ще са и те към вас. В повечето случаи нашето държание е огледало за другите. Повечето хора са склонни да се държат с нас така, както ние първоначално сме подходили към тях. Затова от нас самите зависи дали ще печелим негативи или позитиви, дали ще тръгнем с рогата напред или с усмивка. Защото усмивката стопява ледовете и отключва всякакви врати.

11. Заобиколете се от положително настроени личности – За начина, по който се чувствате, от значение са и хората, с които сте заобиколени. И ако искате да сте щастливи, е нужно да се обградите с добри, позитивни и мили хора, от които да почерпите доза оптимизъм. Защото за да разбереш какъв е един човек, първо трябва да погледнеш приятелите му – не го забравяйте.

12. Пътувайте – Това определено е най- приятният начин, с който да се отървем от стреса и да подобрим настроението си. Дали ще е планирано или не, просто го направете. По този начин ще се откъснете от ежедневието, ще натрупате нови спомени и ще пречистите мислите си.