Десет неща, за които да бъдем благодарни

  • Сподели:
Десет неща, за които да бъдем благодарни

В живота си понякога прекарваме твърде много време в оплаквания от нещата, които не харесваме или дори от тези, които имаме. Днес и всеки ден трябва да отделяме време, за да сме благодарни за благословиите, които са ни дадени. 

1. За семейството, което ни отгледа

Добри или лоши, това са хората, които са ни дали живот. Всяко нещо е урок.

2. За семейството, които сега имаме

Ако сте във връзка и имате деца, бъдете благодарни за благословията на вашето семейство. Ако сте необвързани, бъдете благодарни на своите родители, лели, чичовци и баби и дядовци.3. За приятелите

Истинските приятели ни насърчават, мотивират и ни подтикват да станем по-добри. 
Бъдете благодарни за всички страхотни неща, които са направили за вас, без да бъдат длъжни за тях. Покажете своята благодарност, като бъдете и страхотен приятел на другите.

4. За покрива над главата си

Ако имате дом, бъдете благодарни, че имате място, в което да живеете. Надяваме се, че вашият дом също е място за безопасност и насърчение. 

За смеха

Смехът е дар от Бога, който може да донесе голяма радост. Бъдете благодарни за смеха на децата си, съпруга или приятелите си.6. За работата

Работата е голяма благословия, независимо дали сме доволни от нея или не. Отделете време, за да изброите причините, поради които сте благодарни за работата си. Ако ви е трудно, не гледайте на работата си само като на средство за печелене на пари, а гледайте на нея като на начин да помагате на хората.

7. За свободите, които имате

Имаме толкова много свободи, които други държави нямат, и това струва живота на някои мъже и жени. Можете да учите, да пътувате, да упражнявате каквато професия искате, да живеете, където с когото искате.

8. За тези, които са оказали положително влияние в живота ви

Всички ние сме имали хора в живота си, които са оказали положително въздействие. Може да е учител, треньор, родител, приятел, та дори и непознат. Бъдете благодарни, че тези хора са се появили в точния момент в живота ви.

9. За това, че имаме какво да сложим на масата

Трябва да сме благодарни, че имаме възможността да ядем всеки ден, при това различна храна.

10. За вашето здраве и здравето на близките ви

Здравето е най-ценното благо, което имаме. Оставихме го на последно място, защото без него, гореизброените нямат никакво значение.