Как оптимистите привличат щастието към себе си

  • Сподели:
Как оптимистите привличат щастието към себе си

Научно доказано е, че емоционалното състояние на човек играе важна роля за събитията, които той предизвиква в своя живот.

Нагласата е изключително важна за това, какво всъщност ние искаме да ни се случи и да преживеем в бъдеще. Когато нагласата на един човек е положителна, той успява да привлече щастието в своя живот.

Когато един човек се е настроил песимистично към работата си, хората около себе си и въобще към всичко, което го заобикаля, той успява да привлече още отрицателни емоции към себе си.

Вселенски закон е, че когато човек искрено си пожелае нещо, то рано или късно става реалност, това се отнася и за нашето емоционално настроение, когато ние сме нещастни и не успяваме да намерим, дори и едно малко зрънце щастие в живота си, ние успяваме да привлечем към себе си още повече нещастие, затова е от изключително важно значение какви мисли допускаме в своята глава и как тези мисли всъщност влияят на живота ни.

Когато истински повярваме, че нещата са прекрасни и за в бъдеще, ще стават още по-добри – силата на мисълта както и нашето подсъзнание започват да ни помагат парче по парче да подредим липсващия пъзел и да получим именно това, за което искрено мечтаем.

Човек, който няма нагласата, че може да му се случи нещо хубаво, той е неспособен да привлече щастието към себе си. Спомнете си мъдрата мисъл – ''Дано никога не ви се случва това, което ви мислят най-близките хора!'' – силата на мисълта е изключително силна, често пъти ние привличаме дадени събития, както към себе си, така и към най-близките си хора, дори и без да предполагаме, че това е наистина възможно.

Често пъти си мислим, какво би станало, ако нещата се объркат и в 80 % от случаите става именно това, което подсъзнателно сме си помислили, че не трябва да става.

Когато един човек се настрои още от сутринта, че денят му ще бъде повече от прекрасен, ще се срещне с много положителни и красиви хора – възможността да има един наистина страхотен ден, е огромна.

Ние успяваме да предизвикаме към себе си както негативните събития, така и щастливите моменти, а всичко което правим се крие в нашата мисъл и нагласа за това, което искаме да се случи или искаме да избегнем, но и в двата случая нашето подсъзнание е възприело посоката на мисълта ни.

В живота няма невъзможни неща и когато човек го разбере, той ще осъзнае, че може да контролира съдбата си и да дава насока на своето бъдеще, а ключът към успеха се крие именно в нашето мислене.

Оптимистичните хора привличат към себе си - положителни хора, емоции, настроение и успяват по-лесно да сбъднат своите мечти, защото при тях не съществува тази мисловна бариера и стена, която да ги спира по пътя към целите им, докато при хората, които имат предимно песимистично нагласа към живота, тези хора имат навика винаги да спират точно там, където са изградили тази мисловна стена и не правят никакви опити, за да я прескочат и да видят какво всъщност се крие зад нея.

Силата на мисълта и положителното мислене ни позволят да живеем като не спираме да събираме парчета щастие, защото то е винаги около нас, но единственото, което трябва да направим е да съборим стената и никога повече да не изграждаме бариери към своите мечти.

Оптимистите всъщност са хора, които искрено вярват в смисъла на любовта и доброто послание, което можем да предадем на останалите хора, а затова е нужен само един мил жест или просто усмивка.

Оптимистите са хора, които не са обременени от проблеми и тревоги, просто защото знаят, че винаги след всяка буря, отново ще изгрее слънцето, както и след всеки проблем, отново ще настъпи период на удовлетворение и щастие, важното е да го дочакаме и никога да не се вглъбяваме в неща, които ни карат да се чувстваме нещастни, защото веднъж издигнали стената пред своите мечти, ние трудно ще успеем да я прескочим и съборим.

Оптимистите са хора, които наистина вярват в силата на любовта и в това, че тя е способна, както да промени хората, така и целият ни живот.

Те търсят щастието дори и в най-лошия си ден и успяват да намерят покой за своята душа. В днешно време за повечето хора е трудно да повярват, че животът им може да бъде такъв, какъвто си поискат, само трябва наистина да повярват в щастието и то, ще стане част от живота им.

Оптимистите са хора, които никога не губят своите детски мечти, те вярват в щастливата случайност, в късмета и най-вече във вълшебствата, които са винаги около тях, защото за тези хора всеки един ден е изпълнен с красота и много много цветове.