Как се отразява стресът върху нашето тяло и как да презаредим батериите

  • Сподели:
Как се отразява стресът върху нашето тяло и как да презаредим батериите

В резултат на претоварване на нервната система, емоционално изтощение и невъзможността да се справим с дадени ситуации, ние започваме да сe чувстваме все по-нестабилни и буквално като опънати струни на китара. Стресът завладява все по голяма част от хората като им причинява различни неразположения, а в най-тежките случаи той води към нас редица психологически заболявания. Човешката нервна система е така устроена, че може да издържи на точно определен обем информация, както и приток на напрежение, а когато претоварим тази система настъпва и онзи неприятен момент, в който ние имаме усещането, че нещо в нас просто е изключило или се е объркало напълно. Това усещане ни кара незабавно да предприемем някакви мерки, с които да се измъкнем от напрежението и да се заредим с нови сили.

Сън срещу стрес

Сънят е най-доброто лекарство срещу нервното напрежение и периодите, в които усещаме, че нямаме никакъв контрол над ситуациите. Когато дадем на тялото си нужните часове сън, то ще успее да се зареди с достатъчен обем енергия, който всъщност ще ни е нужен за бъдещите напрегнати моменти, с които животът ще ни сблъска, защото невинаги можем да избягаме от това, което ни е подготвила съдбата или просто да се скрием под завивките, като малко дете, докато неприятните моменти не отминат. Истината е, че стресът почти винаги е в резултат на нашата борба с всяка тежка ситуация, с която постоянно се налага да се сблъскваме в своя живот. Когато достигнем до момента на прегряване, единствено добрата почивка и здравия сън могат да ни помогнат да стопим стреса и да се радваме на живота си. Сънят е лечебно средство, с което човек може да презареди своите батерии и отново да заеме своето място в битката за оцеляване.

Подсъзнателно пренасяне на защитено място

Точно когато се чувстваме най-напрегнати и нямаме сили да се борим с ежедневните проблеми, трябва да насочим цялото си внимание върху това да подобрим своето психическо здраве, а за целта можем просто да затворим очи и да се пренесем в друга Вселена. Някъде, където няма тревоги, нещастие, трудности и емоционални товари, някъде където нашата душа се чувства спокойна. Когато се постараем по-често да практикуваме този метод за самосъхранение на психиката, ние ще можем да възприемаме по спокойно случващото се около нас.