Какъв характер изграждат децата, според тяхната зодия – Дева 

  • Сподели:
Какъв характер изграждат децата, според тяхната зодия – Дева 

Още от съвсем малки, децата започват развиват определени черти и специфични особености, които всъщност изграждат бъдещия им характер. В голям процент от случаите, именно зодиите са тези, които очертават тези специфични особености, чрез които изпъква всяко едно дете по света. Разберете с какво се отличава вашето дете, според астрологичния знак, под който е родено, както и какви са най-изпъкналите черти от неговото поведение и характер.

Детето зодия Дева

Детето родено под знака на Девата е, като един малък философ, обичащ дългите и съдържателни разговори, както и да излага тезата си по всеки въпрос. Неговата земност и доза песимизъм карат това дете да страда от липса на самочувствие и безброй много вътрешни страхове, които в повечето случаи му пречат за взимането на решения, както и по-бързото социализиране.

На моменти свръх критично и драматично, това дете обича подредеността и реда, но когато около него се зароди хаос, детето родено под този знак изпада в паника и голяма истерия. По природа шеговито, забавно и чаровно, това дете лесно грабва сърцата на хората около себе си.

Както всички останали знаци в Астрологията, така и Девата си има специфични характеристики разделени на два основни полюса положителни и отрицателни. Положителните при детето Дева е, че то е щедро, организирано, аналитично, дисциплинирано и философски настроено към живота, това е и причината, още от най-ранна детска възраст да се интересува от различни научни статии, история, психология, дори и от политика. 

Негативните вродени недостатъци са свързани с неговата критичност, ирония, драматизъм, нуждата да бъде жертва, завист към придобивките на другите, липса на самочувствие и безброй много вътрешни противоречия, свързани обикновено със страхове, породени от някакви неприятни спомени, които са се запечатали в главата му.

Един от най-силните страхове при детето Дева е свързан със самотата и това да не бъде изгонено от приятелската група, отхвърленото от любимите хора или преподавателите. В главата на това дете се преплитат много въпроси и повечето за жалост пораждат страхове, които Девата се опитва да изчисти, чрез различни активности и необичайни занимания.

Всъщност децата родени под този земен знак са изключително разумни, послушни и много бързо учат нови неща, което ги прави любознателни и артистични. Самокритиката и ниската самооценка обаче са част от характера на този знак, а единственият начин детето Дева да не се самоосъжда и непрекъснато да търси своите грешки, е да получава повече разбиране и подкрепа от близките си. Най-правилният подход е свързан с общуването, спокойната комуникация и обичта, която детето трябва да почувства, както и похвалите, които ще потиснат тъмните му страхове и ще го накарат да повярва в своите могъщи вътрешни съкровища.