Силни черти от характера и късметлийски цвят за всеки знак – Скорпион

  • Сподели:
Силни черти от характера и късметлийски цвят за всеки знак – Скорпион

Ще разгледаме най-слабите и силни страни от характера на всеки зодиакален знак и ще разберем с каква харизма се отличава всеки един от тях, както и късметлийския цвят, който зодиите трябва да носят близко до себе си - ако искат да се радват на повече позитивни моменти, изпълнени със силна и чиста енергия.

Зодия Скорпион
Мистичен и умен, този знак не само, че владее перфектно играта на живота, но и самият той раздава картите на останалите участници. На моменти сдържан, в други – самотен, в трети силно емоционален, този зодиакален знак е като един хамелеон, променящ се според хората и ситуациите с цел да се предпази и защити от тъмните сили и негативните енергии. Едни от най-красивите черти на Скорпиона са свързани с неговата щедрост, великодушие и независимост, които очертават силен и достоен човек, роден боец, който не се притеснява да подаде ръка на по-слабите и да ги защити от ударите на лицемерието и интригите. По начало този знак е изключително предпазлив и тази своя черта Скорпионът трудно променя във времето, защото добре осъзнава риска от пълното разголване на душата и именно заради това по-скоро предпочита да запази за себе си най-свещените си тайни. 

Безкомпромисен и добър стратег, този знак умело подрежда своите ходове, като се стреми да не прави празни действия без цел и посока. Първо начертава своя план в главата, след което директно атакува. Скорпионът е знак, който трудно би се отметнал от думите си и би дал на заден ход, а стратегията му е изключително важна за успешното развитие на плановете му, затова никога не се отклонява от нея, а плътно я следва. На моменти му липсва въображение, но въпреки това Скорпионът си остава един от знаците, които обичат шегата, макар при тях тя да е в по-различна форма. Дълбоко в себе си хората родени под този знак желаят да видят усмивките на другите и да ги докоснат по някакъв начин, чрез вълшебната си енергия. 

Скорпионът е не само мистичен и различен от останалите единадесет знака, но и с изключително могъща интуиция, която му подсказва кога трябва да предприеме спешни мерки за да се предпази и кога да атакува директно. Всъщност именно интуицията е тази сила, която го повежда по странни, но пък печеливши пътеки, където повечето хора нямат смелостта да вървят. И той, като Козирога, обича да се цели високо и е насочен към своята кариера, но честно казано Скорпионът е знак, който би могъл да постигне всичко в този свят, благодарение на своите най-силни страни, като – дисциплина, активност и силната воля, която не му позволява да се откаже и в най-трудните моменти. Доблестен и всемогъщ, Скорпионът е истински боец, който държи на честта, искреността и почтеността от всеки човек, с когото животът го среща.

Късметлийски цвят
Цветът, който Скорпионът трябва да носи близко до себе си, за да се изпълни душата си с енергия, е зеленият цвят. Този цвят има способността да смъква нервното напрежение и да прочиства мислите ни. Нещо повече, зеленият цвят действа психологически срещу самотата, отчаянието и страха от неизвестното, затова е добре хората родени под тази знак да носят в себе си предмет, кърпичка или дреха в зелено, за да могат да защитят душата си от влиянието на негативните емоции и да създадат своя собствена защитна стена пред тъмните сили. Зеленият цвят създава още по-силно чувство за хармония и е мощен символ, който предизвиква щастието в живота ни, а за Скорпионите той е не само силно енергиен, но и особено късметлийски.