Пет основни правила за здрава връзка

  • Сподели:
Пет основни правила за здрава връзка

Често пъти ни се случва трудно да контролираме емоциите си, особено когато е нужно да се съобразяваме и с мнението на друг човек и въпреки силната привързаност и чувства, които изпитваме към него, има моменти, в които просто прегряваме, поради липсата на правилно комуникиране или ежедневните неприятни ситуации, през които преминаваме.

Когато искаме да запазим връзката си здрава, въпреки всички тези препятствия, които често изкачат по пътя към щастието ни, можем да спазваме няколко прости правила.

1. Задържане на емоциите 
Ако успеем да владеем своите емоции и ги насочим в правилната посока, ще се радваме на стабилни отношения, но затова се изисква да се заредим с голяма доза търпение и спокойствие.

Въпреки всички трудни ситуации, можем да променим своя подход, като действаме съсредоточено, спокойно и хладнокръвно, без да се налага да избухваме за щяло и нещяло.

2. Два остри камъка, брашно не мелят
Когато два трудни и силни характери се сблъскат, определено се получава една голяма експлозия от чувства и емоции. В подобна ситуация е добре да следваме един взаимен подход, който се основава на честен разговор и изслушване.

Когато и двамата партньори са изпаднали в нажежена ситуация и на повърхността са оставили да изплува гнева, тогава нещата се променят, дори и в някои случаи се объркват тотално, затова е добре да не тръгваме с рогата напред, а да изслушаме и мнението на своя партньор, да разберем правилно ситуацията, както и чувствата, които изпитва той в момента.

Това ще ни помогне да вземем най-правилното решение и да помислим спокойно и хладнокръвно над създалия се проблем.

3. Доверие
Без доверие не съществува и емоционална връзка, то е най-важното разковниче за любовните отношения, на което се крепи и истинското щастие.

Когато имаме пълното доверие на човека до нас, ние спокойно можем да се радваме на тези отношения и да планираме съвместно бъдеще, но когато то липсва, всичко останало се оказва безсмислено.

4. Компромис
Не е чак толкова трудно да направим крачка назад в името на разбирателството и хармонията. Нищо не би ни коствало от време на време да си затворим очите и да спестим на партньора си ненужните нападки и обвинения, просто е нужно някой път човек да замълчи и да се съгласи с другия, за да може да запази целостта на тази връзка и да избегне напрегнатите конфликти, които напълно разрушават основите ѝ.

5. Разнообразие
За да е здрава и щастлива една връзка е нужно да спрем да тъпчем на едно място и да правим единствено обичайните и стандартни неща, да излизаме на едни и същи места и да се превърнем във възрастна двойка, която вече е преживяла и изпитала всичко.

Всяка една връзка се нуждае от тръпка, разнообразие и промяна в един даден етап, в което няма нищо страшно, напротив, така и двамата партньори успяват да съберат нов опит, емоции и спомени.

Колкото по-забавно им е на партньорите един с друг, толкова по-влюбени стават. Научно доказано е, че двойките, които успяват да обогатят и да направят по-интересно и забавно своето ежедневие са значително по-щастливи и удовлетворени от тези отношения, а единственото, което е нужно за да се случи това, е да се отдадем взаимно на приключението и да разберем къде ще ни отведе то.