Последната ретроградна фаза на Меркурий за годината е пред нас

  • Сподели:
Последната ретроградна фаза на Меркурий за годината е пред нас

Наближава последният ретрограден Меркурий за 2023 г. Планетата на общуването, Меркурий, ще се движи назад в ретроградно движение от Козирог до Стрелец от 13 декември до 2 януари. Този период ни подтиква да възприемаме нещата такива, каквито са, а не каквито ни се иска да бъдат. Протичащите събития могат да бъдат просветляващи през празничния сезон, като ни помогнат да видим нещата по-ясно и да си поставим реалистични цели за предстоящата година.

Ретроградният Меркурий отново навлиза в Стрелец на 23 декември, което може да създаде проблеми при пътуване. Не забравяйте да потвърдите плановете си. Винаги е по-добре да сте подготвени за всякакви ситуации, както преди, така и по време на пътуването. Останете спокойни, за да се насладите на коледния дух и празниците без излишен стрес. Помислете за хубави начини да изразите чувствата си, преди да коментирате ситуации. Най-добре избягвайте конфронтациите, тъй като конфликтите могат да придобият крайно ниво поради повишената енергия. Възможно е да се сблъскате с хора, с които не сте разговаряли от доста време. Използвайте това като момент, в който да се освободите от всякакви проблеми или спорове от миналото и да излекувате стари рани. В края на краищата, това е сезонът на прошката и добротата, така че се опитайте да продължите напред по положителен начин, ако можете.

Тъй като ретроградният Меркурий ще приключи през първите дни на годината, естествено е да се чувстваме несигурни относно целите си за 2024 г. Това обаче е идеалната възможност да се замислим за стремежите си и да си дадем шанс да преоценим какво наистина искаме. Възможно е да има неразрешени чувства от миналото, които да изиграят важна роля при формирането на намеренията ни за новата година.

Ето как да се възползваме по най-добрия начин от ретроградния Меркурий

Овен
Завършването на цялата ви работа преди да тръгнете на почивка за празниците е чудесна идея. Важно е обаче да имате предвид, че може да възникнат неочаквани проблеми, които да изискват незабавното ви внимание. Ако това се случи, опитайте се да се справите с тях спокойно и професионално и не позволявайте да провали празничните ви дни.

Телец
Осигурете си безпроблемна почивка, като се подготвите за евентуални закъснения на пътуването или отмяна на полети поради метеорологичните условия. Поддържайте спокойно и търпеливо отношение, за да избегнете всякакви неприятни ситуации. Не забравяйте, че това е вашето време за релаксация, почивка и отмора, така че се откажете от необходимостта да контролирате всичко при възникване на проблеми и се насладете максимално на пътуването си.

Близнаци
Подгответе се за изненадващи новини, свързани с приятел или бивш, с когото не сте разговаряли отдавна. Бъдете открити и не реагирайте прекалено остро на новината. Ако се случи да ги видите в новогодишната нощ, бъдете приятелски настроени и ги поздравете. Не позволявайте на егото си да ви попречи да бъдете любезни. Това може да е отлична възможност да наваксате и да си припомните стари спомени. Дори има шанс да се помирите, ако пътищата ви са се разделили лошо.

Рак
Неочаквани събития ще нарушат графика ви. Опитайте се да не се притеснявате и не позволявайте на малките неща да ви притесняват. В края на деня тези дразнители няма да имат никакво значение. Дишайте през разочарованието.

Лъв
За да имате по-спокоен празничен сезон, може би ще е полезно да посещавате само събиранията, на които наистина искате да отидете, и да ограничите времето си там, когато присъствате. Макар да сте известни с това, че сте душата на купона, от решаващо значение е да дадете приоритет на собствените си нужди и да правите това, което ви се струва правилно. Ако искате да си тръгнете от тези събития по-рано, за да гледате филм сами вкъщи, направете го.

Везни
Поддържането на хармония и равновесие по време на социални събирания е важно, но е добре да намалите тона си или рискувате да предадете отношение, което не е характерно за вас. Вместо да преминавате на следващо ниво в дебат, направете пауза и помислете върху това, което казвате. Проверявайте си съобщенията преди да ги изпратите, за да избегнете недоразумения.

Скорпион
За да сте сигурни, че няма да имате проблеми по-късно, пазете касовите бележки за всички подаръци, които купувате, независимо дали за себе си или за другите. Въпреки че близките ви ще оценят това, което им подарявате, може да възникнат ситуации, в които те да променят мнението си.

Стрелец
Ако се чувствате изтощени от сезонните празници, може би е добра идея да си вземете почивка и да се отпуснете у дома. Въпреки че желанието да потърсите ново приключение и да опознаете света може да е силно, е важно е да дадете приоритет на собственото си благополучие и да си починете, от което се нуждаете. Обмислете възможността за неангажиращо новогодишно празненство с приятели, на което да се отпуснете и да се забавлявате заедно.

Козирог
Може да се окажете изгубени във възвишени мечти, но е изключително важно да разберете, че животът не винаги е приказка и реалността може да ви удари силно във всеки един момент. А междувременно защо да не се отдадете на фантазиите си? Изгубете се в духа на празниците и се свържете с любимите си хора на по-дълбоко ниво, дори и да е само за миг.

Водолей
Намеренията ви за 2024 г. може да не се осъществят веднага поради обръщането на Меркурий в новогодишния ден. Възможно е дори надеждите и мечтите ви да се променят през годината. По-добре е да не се обвързвате с едно-единствено виждане за бъдещето. Този подход ще ви позволи да бъдете по-адаптивни и с по-ясно съзнание.

Риби
Въпреки че достигането на дестинацията може да отнеме известно време, не позволявайте това да ви обезкуражи да се забавлявате в новогодишната нощ. Приемете празника и излезте от зоната си на комфорт и празнувайте с любимите си хора. Не забравяйте, че винаги можете да се разтоварите и да поспите на следващия ден, така че се възползвайте максимално и пълноценно от времето си.