Шест от най-болезнените начини да прекратите връзка

  • Сподели:
Шест от най-болезнените начини да прекратите връзка

Както всяко нещо в живота си има поставено начало, така в един даден момент, дори когато най-малко очакваме настъпва и непредвидения край, точно на този принцип работят и любовните връзки, въпреки че има един малък процент от случаите, които отстояват на времето и се запазват до дълбоки старини.

Въпреки всичко това, много пъти ни се е случвало, именно ние да бъдем тези, които поставят края на връзката и каквото и да направим безспорно винаги ще има някой, който няма да бъде удовлетворен от нашия избор, но има и няколко начина, които наистина са особено болезнени за прекратяване на дългогодишни отношения и сега ще разберем кои са те.

1. Чрез съобщение

От край време повечето хора се възползват от този старомоден метод, който смятат за най-практичен и безболезнен, тъй като не е директен и нямате визуален контакт с човека, на когото трябва да съобщите лошите вести.

Дори и да не изглежда, чак толкова болезнен представете си дадената ситуация – в един хубав и слънчев ден ви позвънява човекът, с когото имате трайни и дълбоки отношения и на когото държите истински, и директно ви изстрелва, че нещата просто приключват между вас, без да имате пряк контакт, допир и каквато и да е било друга алтернатива да разберете защо се е стигнало дотук.

Определено това е доста болезнен начин, човек да прекрати дадени отношения, независимо колко дълга е била самата връзка.

2. С помощта на приятел

Това наистина е доста интересен метод, чрез който повечето хора предпочитат да не си цапат ръцете директно, а да се обърнат за подкрепа от близък приятел, който да съобщи лошата новина на техния любим.

Сами разбирате колко зловещо звучи това, сякаш този човек няма смелостта да застане пред нас и да бъде откровен за чувствата, които изпитва.

3. В компанията на нов партньор

Това дори някак може да се каже, че е особено брутално – когато сте си намерили нов партньор и още не сте прекратили напълно старите отношения, да отидете при човека с когото досега сте делили общо легло, дом и сте правили планове за бъдещето и да му причините такава огромна болка и то в компанията на новия си възлюбен.

Това е пълна лудост – освен, че е изключително грозно, болезнено и неправилно, то показва всъщност и колко зъл и непочтен човек сте вие.

4. Директно и пред голяма аудитория

Това е доста смущаващо и определено е малко срамно да вкарвате съучастници в своите любовни дилеми. Помислете си и как би се чувствал човекът, с когото сте споделяли толкова много, когато научи, че не искате повече да бъде част от живота ви и когато трябва да се обяснява, както и вие пред голяма група от хора.

Хем е зловещо, хем е напълно недопустимо, защото всички проблеми, които се създават в любовните ви отношения, трябва да бъдат пряко разрешени и обсъдени, единствено и само с човека, с когато досега сте били близки, без да намесвате трети и четвърти страни в своите семейни и лични грижи.

5. На рождения ден на партньора ни

Доста гадно звучи, само когато си го представим, камо ли когато го изпитаме на собствен гръб. Когато човек се е подготвил за даден повод и тържество и е насочил мислите си празнично, един наистина шокиращ удар, спрямо този човек е да бъде отхвърлен и зарязан в ден, който просто и да иска няма как да забрави до края на дните си, особено ако е държал истински на този човек.

6. Когато вече сте сгодени

Това наистина е много притеснително и тъжно, докато си правим едни красиви и вълшебни планове за съвместното бъдеще и хоп нещата приключват. Това наистина е неприятна ситуация, но за жалост се случват и подобни неща в живота.