Цветът на дрехите ни -  ключов фактор за нашето емоционално състояние

  • Сподели:
Цветът на дрехите ни -  ключов фактор за нашето емоционално състояние

Всеки цвят носи точно определена енергия и има способността да ни зарежда. Сега ще разгледаме основните негативни и позитивни честоти на всеки цвят и неговото влияние над нашата психика, чувства и емоции.

Бял цвят – Белият цвят е свързан с чистата енергия, радост от живота, целостта на индивида и духовното израстване. Този цвят носи положителна енергия и ни изпълва с позитивизъм.

Жълт цвят – Жълтият цвят е свързан с негативните емоции – тъга, параноя, отчаяние, объркване и отнема нашата способност, да мислим ясно и позитивно.

Оранжев цвят – Този цвят ни дава силата да довършваме своите задачи докрай, той е свързан с упоритостта и активността. 

Червен цвят – При този цвят положителната енергия спира да се движи и се заменя от чувство на тежест, гняв и желание за отмъщение. Червеният цвят има негативно влияние върху нашето емоционално състояние и способността да предизвиква неприятни чувства в нас.

Лилав цвят – Този цвят е свързан с упоритостта и стремежа, духовното израстване и копнежа за големи постижения. Този цвят ни дава силата да се борим с това, което не ни харесва и директно да го променяме.

Зелен цвят – Зеленият цвят е пряко свързан с природата и желанието да живееш пълноценно и щастливо. Този цвят носи чиста и топла енергия, която ни дава възможността да планираме, да мечтаем и да се радваме на дребните неща от живота. 

Син цвят – Синият цвят е свързан с вярата на духа и интуицията. Този цвят ни дава усещането за мир, спокойствие и хармония. 

Кафяв цвят – Този цвят е свързан с фанатичните идеологии и надменността. Кафевият цвят носи отрицателна енергия, която ни провокира да бъдем алчни и недоверчиви. Този цвят напълно отнема способността ни за общуване. 

Черен цвят – Черният цвят е свързан с почти всички негативните усещания за скръб, загуба, ревност, гняв, безпомощност и желанието да се изолираш от всички останали хора. Черният цвят има силно негативно влияние върху нашето емоционално състояние и напълно запушва, притока на положителна енергия в тялото ни.  

Предлагаме ви и: Характерът на жената според цвета на косата

Семейна афера: Пол Маккартни подкрепи дъщеря си Стела в последното ѝ модно ревю

Нашият образец за елегантност - Амал и Джордж Клуни