Духовни упражнения за сила, енергия и здраво тяло

  • Сподели:
Духовни упражнения за сила, енергия и здраво тяло

Духовните упражнения са практикувани още преди хиляди години, а създаването на духовните техники за прочистване на нашето съзнание, дух и тяло са тръгнали от древен Китай.

Целта на тези техники е да прочистим организма си и да се предпазим от тежки заболявания, като между временно научим полезни техники за дълголетие. Духовните упражнения се различават от тези, които са свързани с устойчивостта и силата на нашето тяло – различните видове спортни упражнения. Бойните изкуства са насочени, именно към прочистването на духа, нашето вътрешно лечение и приток на енергия.

Често пъти стресът, болката, страхът и преумората са основни фактори за нарушаване на нашите вътрешни органни функции. А когато нашето тяло не разполага със силата да се бори с болните и стари клетки, ние трябва да се постараем да подхраним нашите органи с енергия за пречистване от болестотворните фактори и замяна на старите клетки в организма ни.

Методите, които ще изброим по-долу са полезни при лошо храносмилане, различни видове болки и безсъние. 

Пречистване на енергията

Когато някъде по тялото си изпитвате болка, може да пробвате да масажирате мястото с кръгови движение, така ще можете да прочистите клетките си и да им предадете енергия.

Човек е проводник на енергия, а енергийните сигнали, които може да предаде на своите органи, действат мигновено и незабавно, като лечебен мехлем. Поставете дланта си на болезненото място и около 20 минути, бавно и без да натискате масажирайте. Най-голямо количество енергия човек съхранява в своите ръце, както и в главата си.

Научни изследвания са доказали, че човешката кожа не е стена, през която да не може да се предава енергия, напротив цялото тяло е заобиколено и пропито от енергия.

Когато успеете да почувствате този приток на енергия, вие ще забележите как влиза допълнителна топлина във вашето тяло. 

Всички духовни упражнения са неизменима част от изкуството на самолечението с помощта на нашата вътрешна енергия!
Важно е човек да бъде напълно убеден в действието на техниката, която прилага. За нейното изпълнение е нужно да повярва, че неговата енергия всъщност е способна да излекува физическото му тяло.

Затова са нужни вяра, силна визуализация, както и доза въображение, защото вие трябва да почувствате и да усетите прилива на енергии, които нахлуват в тялото и лекуват болката ви.

Безсъние – Главоболие

В тази техника трябва да легнете по лице и да започнете да търкате дланите си една в друга, за да ги затоплите и да отворите енергийното си поле, след което започнете да масажирате тилът, точката, която трябва да масажирате се намира по средата на вратът, а движенията трябва да са кръгови и задължително с топли ръце.

Масажът може да продължи около 15 минути, това ще ви помогне да освободите стресовите хормони от мозъка си и да се отдадете на блажен сън.

Болки в корема

Настанете се удобно, но в седнало положение с опънати крака. Започнете да загрявате своите длани, като ги масажирате една в друга, след което директно ги поставете на мястото, на което усещате силна болка, започнете с кръгови бавни движения, без натискане и в посока обратна на часовниковата стрелка.

Масажирайте, докато не усетите как мястото се затопля и бавно вашата болка се въздига във въздуха и постепенно изчезва.