Използвайте сетивата си за преодоляване на тревожността

  • Сподели:
Използвайте сетивата си за преодоляване на тревожността

Според специалисти единственият начин, чрез който можем да се справим с тревожността и стреса, е да практикуваме йога, медитация, разговор с добър приятел и упражнения сред природата. Повечето хора не разполагат с време, нито пък сили след уморителния работен ден за да се захванат с медитивни упражнения, затова ще ви предложим един много по-лесен и бърз начин, чрез който ще можете да контролирате стреса и да прогоните негативните емоции от себе си.

Как да използваме сетивата си за анулираме тревожността и безпокойството
За бързо облекчаване на стреса, просто поемете дълбоко въздух и използвайте всичките си сетива, като вкусвате, докосвате, чувате и помирисвате или пък включете някакво успокояващо движение. Това упражнение може да го направите, като затворите очи и се пренесете на някое любимо място под фона на успокояваща музика или пък като се отпуснете и насладите на любим аромат. Още няколко начина да прогоните стреса са свързани с докосването, като например можете да погалите домашния любимец или пък да си направите разтоварваща вана. Всъщност ключът към облекчаването на тревожността се крие в откриването на най-подходящия за самите вас вариант, който да отключва уникални преживявания, които могат да изхвърлят стреса от нас.

Още един отличен начин да се справите със своите емоции е да ги използвате по положителен начин, за да облекчите стреса. Когато сте идентифицирали проблема е време да преодолеете предизвикателствата и да се справите с конфликта. За тази цел бихте могли да прочистите съзнанието си от вредните мисли и да ги заместите с красиви спомени, които отключват във вас вълнение, жажда за приключения и положителни чувства. 

Гледайте най-новия ни подкаст ''Красивата част от живота''.