Как да поддържаме добра форма без усилия

  • Сподели:
Как да поддържаме добра форма без усилия

1. Движете краката си, при всеки удобен случай. Възползвайте се, когато говорите по телефона или сте отишли по–рано на среща, просто се разхождайте напред-назад. Може да се движите, дори, когато чакате градския транспорт или в магазина, докато пазарувате – не оставайте краката ви да скучаят раздвижвайте се постоянно. 

2. Почиствайте по–често домът си. Това също е една прекрасна и безплатна тренировка. Пускайте прахосмукачката и направете възможно най–много крачки, така ще поддържате домът си изрядно чист и ще сте в прекрасна форма.

3. Спортувайте докато сте пуснали телевизора. Докато гледате любимият си филм може да станете от дивана и да пуснете съдомиялната или да подредите шкафовете, или да изгладите дрехите. Изборът е ваш.

4. Пазарувайте всеки ден. Много хора предпочитат да улеснят домакинството и себе си пазарувайки в края на седмицата от голям хипермаркет и се зареждат с продукти за месеца, но това съвсем не е правилна постъпка, ако искате да поддържате тялото си във форма. Опитайте се да излизате всеки ден на пазар и да купувате нещата, които са ви нужни за деня, по този начин няма да претъпквате хладилника си с излишни продукти и ще правите нужните крачки за вашето вталяване.

5. Повече разходки с детето или домашния любимец. Когато детето или домашният любимец се разхожда, просто го следвайте вместо да седнете на някоя пейка и да го гледате като страничен наблюдател. Това е сигурен начин да свалите някое излишно кило.

6. Пийте повече вода. Така тялото ви ще се зареди със сили за допълнителни разходки, а и няма вариант да се обезводните. Старайте се да пиете повече вода независимо дали сте на разходка, на работа или в къщи.