Петдневна лесна диета с пилешко месо, червено цвекло и зеле

  • Сподели:
Петдневна лесна диета с пилешко месо, червено цвекло и зеле

Тази диета ще ни помогне да смъкнем излишното тегло, стига да е успеем да се придържаме стриктно към нея, както и да не консумираме забранените продукти, описани по долу.

Петдневната диета се състои oт режим на хранене, включващ предимно консумацията на пилешко филе и прясно зеле, а за да можем по-бързо да се оттървем от излишните килограми, към нея можем  да включим чай от хрян, ябълки, бадеми, червено цвекло, пресни чушки и още няколко вида зеленчуци. Тази диета можем да правим 2 пъти месечно и да преценим как се отразява на нашето тяло. Ако имаме някакъв вид алергии към изброените продукти, можем да ги заменим с близки до тях по вкусови и енергийни стойности. След като приключи петдневният режим, можем да си починем седмица от диетата, след което да я повторим.

Когато следваме плътно този режим на хранене, трябва да имаме предвид, че всичко зависи от нашата воля, както и онова, което поставяме в устата си. За да можем да смъкнем килограми и да се почувстваме здрави е нужно да избягваме всякакъв вид храни, съдържащи захар, като можем да ги заместим с някой полезен плод. Втората забрана е за газираните напитки, които допълнително ни подуват и пречат за правилната преработка на храната. И третата забрана е за всички видове тестени храни, както и хляба. Единственият хляб, който можем да консумираме, е до две филии дневно хляб от лимец. Позволената мазнина,  с която ще подправяме нашите ястия, пък е зехтин.

 
Примерно меню 


1 ДЕН

Закуска
Смути от червено цвекло, мед и ябълки.

Обяд
Пилешко филе на скара със салата от зеле и моркови.
1 филия хляб от лимец

Вечеря
Пилешки шишчета от филе с чушки и лук на скара, плюс салата от настъргано зеле, подправена единствено със зехтин.

2 ДЕН

Закуска
1 банан и лъжица мед.

Обяд
Витаминозна салата с червено цвекло, моркови и хрян – настъргани, подправени със зехтин.
Филия хляб от лимец

Следобедна закуска
80 грама бадеми, плюс билков чай с лимон и малко мед.

Вечеря
Пилешко филе задушено на тиган с моркови, лук и чушки, подправено със зехтин.

3 ДЕН

Закуска
1 ябълка и 80 грама кашу

Обяд
Пилешко филе кафяв ориз и настъргано зеле изпечено на фурна със зехтин без подправки.

Вечеря
Пилешко месо нарязано и задушено с броколи на тиган с малко зехтин. Витаминозна салата с цвекло, хрян, магданоз и моркови.

4 ДЕН

Закуска
1 банан и лъжица мед.

Обяд
Задушено зеле с пилешко филе на тиган, без подправки само със зехтин. Витаминозна салата с червено цвекло, хрян, магданоз и моркови.

Вечеря
Шишчета на скара с пилешко филе, чушка и лук. Без подправки и без мазнина.
 
5 ДЕН

Закуска
Билков чай и една ябълка.

Обяд
Витаминозна салата от връзка ситно нарязан магданоз, настъргано червено цвекло и ябълка, подправена с малко зехтин и лимон.

Вечеря
Задушено пилешко филе със зеле и малко зехтин без подправки.