Как да чуваш интуицията си?

  • Сподели:
Как да чуваш интуицията си?

Разлики между разум и интуиция

Интуицията е знание – "Искам да скоча с парашута". Толкова. След това се включва логиката – "Трябва да разбера каква е статистиката на смъртността, да знам колко често си чупят ръцете и краката". Интуицията веднага казва – Да или Не. Тя е и по-бърза от логиката. Знание без никакво логическо обяснение.

Логиката винаги дели всичко на две. Взима лист хартия, разделя го и започва да калкулира плюсове и минуси. Така може да ти отнеме години да вземеш решение, да се омъжиш или не, например.

Интуитивното решение можеш да го почувстваш, то е като глътка въздух, като пеперуди в стомаха. Когато усещаш какво искаш. Всички могат да са против решението ти – логика, социум, приятели и родители. Могат да ти казват – "Не, не е правилно".

Да допуснем, че ти не искаш да се омъжваш, а всички около теб ти казват – ''Вече си на 29, трябва да се омъжиш, какво искаш, да останеш стара мома и никой да не те вземе ли?''

Или – не искаш да раждаш, а да правиш кариера. А всички ти казват – ''Вече си на 35, после няма да можеш да родиш.''
И още милион такива примери.

Очевидно е кога човек постъпва под въздействието на гласовете в главата си, въпреки пеперудите в стомаха. Въпреки желанието на душата си. Въпреки глътката въздух.

Да не слушаш интуицията си е път, който води към страдания.
Към щастието води чистото интуитивно знание "Искам"... и обстоятелствата не ме интересуват, нито социума, нито мнението на когото и да било.

Ако знаеш източника си на щастие, това е единственото правилно решение.

Автор: Михаил Сюртуков