Как правилно да съставите карта на желанията за 2024 г. - така че всичко да се сбъдне

  • Сподели:
Как правилно да съставите карта на желанията за 2024 г. - така че всичко да се сбъдне

Разказваме ви всичко за това как правилната визуализация ви помага да постигнете определени цели.

Картата на желанията представлява лист хартия или дъска, на която са залепени снимки, отразяващи определени мечти на човек. Благодарение на филма "Тайната" на Ронда Бърн и Джон Кехоу, в който темата за визуализацията на желанията е разкрита подробно, този вид утвърждаване получи голяма популярност в масовата култура. Някои хора възприеха твърде буквално фразата "подсъзнанието може да направи всичко", като започнаха да залепват на дъските си всякакви мечти, дори немислими в реалността - например да срещнат извънземни или да живеят на Марс. Когато дойде разочарованието, картите с желания бяха изоставени. Това обаче не означава, че инструментът не работи: просто трябва да подходите рационално към създаването му. Коучът и психолог Марина Март ни разказа как да си направим карта на желанията за 2024 г., така че тя да работи възможно най-продуктивно.

Преди да направите картата на желанията, е добре да запомните няколко основни правила:

Поставяйте си ясни цели. Ако не сте сигурни какво наистина искате, Вселената няма да изпълни едно "неясно" желание.

Не забравяйте, че картата с желания не е магическа пръчка. Ако лепите красиви картини, но няма да си мръднете пръста да направите и най-малкото усилие към дадена цел, естествено нищо няма да се сбъдне.

След 1-3 месеца желанията ви може да се променят и в това няма нищо лошо. Пуснете се по течението и си поставете дългосрочни цели, от които няма да искате да се откажете след месец или година.

Как да си направите карта на желанията за 2024 г.?
Стъпка 1: Вашите цели
Започнете, като определите своите цели и желания. Отделете малко време, за да помислите какво наистина искате да постигнете през следващата година. Това могат да бъдат лични, професионални или дори духовни стремежи. Бъдете конкретни и подробни в желанията си - след като имате ясна представа за целите си, можете да започнете да избирате материалите си. Това може да бъде голям лист хартия или коркова дъска. Последното ще бъде възможно най-практично - можете да променяте картинките в зависимост от тяхната актуалност, като ги прикрепвате с канцеларски габърчета.

Стъпка 2. Сектори
Картата е разделена на секторите, посочени по-долу:
Пари (не поставяйте изображения на пари върху картата. По-добре е да изберете какво можете да си купите с тях); Изповед; Здраве; Любов; Семейство; Образование; Пътуване; Кариера; Деца/творчество;

Препоръчително е всеки елемент да бъде отделен с различен цвят. Не забравяйте да имате равен брой желания във всеки сектор. Не бива да излиза, че в областта на парите имате петнадесет картини, а в областта на образованието - само две или три.

Стъпка 3: Сглобяване
Намерете подходящи снимки, разпечатайте ги и създайте колаж, отразяващ вашите стремежи. Бъдете креативни и позволете на интуицията си да ви води. Можете да добавите свои собствени рисунки или да напишете утвърждения, които съответстват на желанията ви. Ключът е да направите картата по визуално привлекателен и значим за вас начин.

Стъпка 4: Активиране
За да може картата да започне да работи, трябва да я активирате. Намерете тихо място, където можете да се съсредоточите и да реализирате желанията си. Направете няколко дълбоки вдишвания, за да се съсредоточите, и след това прекарайте няколко минути, визуализирайки всяка цел върху картата. Представете си, че вече живеете мечтите си, изпитвайки емоциите, свързани с постигането им. Тази стъпка помага да приведете подсъзнанието си в съответствие с осъзнатите си желания, което увеличава вероятността те да се проявят. Поставете картата на желанията си на видно място, където ще я виждате всеки ден - това ще ви мотивира да постигате нови неща.

За да повярвате в силата на картата, започнете с първото си желание - малко и лесно за изпълнение. Например планирайте да отидете на ресторант, на кино, да си купите нова чанта или да си купите билети за театър. Поставете съответната снимка върху картата и се опитайте да осъществите мечтата си възможно най-скоро - така ще се активира вашето табло за настроение и ще започне процесът на изпълнение на желанията.