Кристина Апългейт посрещната с емоционални овации на наградите ''Emmy''

  • Сподели:
Кристина Апългейт посрещната с емоционални овации на наградите ''Emmy''

Кристина Апългейт се появи на церемонията, за да връчи наградата "Еми" за 2023 г. за поддържаща женска роля в комедиен сериал на звездата от "The Bear" Айо Едебири. 52-годишната актриса, която беше диагностицирана с множествена склероза през 2021 г., излезе на сцената, за да връчи наградата за поддържаща женска роля в комедиен сериал - и беше посрещната с бурни овации.

Докато се подпираше на своя бастун и с подкрепата на водещия Антъни Андерсън, Кристина излезе на сцената и благодари на колегите си, които бурно я аплодираха.

През август 2021 г. тя обяви, че е диагностицирана с множествена склероза и до голяма степен остана извън светлината на прожекторите до няколко публични изяви миналата година в подкрепа на последния сезон на "Dead to Me", популярния ѝ комедиен сериал на Netflix, за който спечели номинация за "Еми" на тазгодишното издание на церемонията за изключителна актриса в комедиен сериал. В интервю за Variety преди миналогодишната церемония на Алеята на славата Апългейт заяви, че заснемането на последния сезон на "Dead to Me", докато се бори с МС, е било "толкова трудно, колкото бихте си помислили, че ще бъде". Актрисата от ''Женени с деца'' е трябвало да използва инвалидна количка, за да стигне до снимачната площадка. Тя сподели пред "Лос Анджелис Таймс", че ѝ е отнело месеци, преди да може да гледа последния сезон на сериала.

"Не ми харесва да се виждам как се боря", каза Апългейт. "Освен това качих 40 килограма заради липсата на движение и лекарствата и не приличах на себе си, а и не се чувствах като себе си. В някакъв момент успях да се дистанцирам от собственото си его и да осъзная какво красиво телевизионно произведение беше това. Всички сцени, в които не участвах, бяха толкова забавни, че ги видях и преживях за първи път."

По-късно Апългейт сподели пред "Лос Анджелис Таймс", че обмисля да се насочи към озвучаване на роли на пълен работен ден и продуциране, за да може да продължи да печели пари като работещ актьор с МС.

"В момента не бих могла да си представя да ставам в 5 ч. сутринта и да прекарвам по 12-14 часа на снимачната площадка. Вече нямам такава възможност", каза тогава Апългейт.