Нещата, от които трябва да се откажем, за да бъдем щастливи

  • Сподели:
Нещата, от които трябва да се откажем, за да бъдем щастливи

Хората постоянно мислят за това, което желаят да притежават, но в действителност не са готови да насочат мислите си към нещата, от които трябва да се откажат, за да го постигнат.

Огромен процент от хората са настроени винаги да се вглеждат в това, което имат другите и да мечтаят, именно за същото, но в крайна сметка не осъзнават, че в живота винаги трябва човек да даде нещо, за да може да получи друго в замяна. Много хора пълнят съзнанието си с купища мисли, насочени към нещата, които искат да притежават, но не осъзнават, че принципът на живота ясно ни подсказва, че безплатен обяд няма, както и човек не трябва да бъде разпилян и алчен в своите мечти.

В повечето случаи, когато силно желаем нещо е нужно да се откажем от друго, за да можем да освободим място в своя живот за новата придобивка, като например желаем по-добре платена работа в по-сплотен екип, но същевременно не се отказваме от сигурната работа, която имаме в момента и изпитваме силен страх да рискуваме, но реално ако не го направим, няма как да получим това, което силно желаем. Друг пример е свързан с нашите желания за щастие и здраве, но същевременно сме заобиколени от мрачни и потискащи хора, както и никога не намираме време да обърнем внимание на своето здравословно състояние, храним се с боклуци, имаме вредни навици, от които не искаме да се откажем и не обръщаме никакво внимание на дребните симптоми, които подсказват някакъв бъдещ здравословен проблем, но в крайна сметка желаем да бъдем както здрави, така и щастливи, без да притежаваме силата да се откажем от всички неща, които пречат да подобрим живота си.

Щом искаме нещо силно, трябва да бъдем готови, да се откажем от нещо друго!

Желаем сплотено и здраво семейство, но не успяваме да разпределим времето си правилно и да го насочим към хората, които обичаме. Силно желаем финансова независимост, но не сме готови да се откажем от свободното си време, сили и енергия, които да насочим в посоката на изпълнение на това наше желание. Огромен процент от хората не осъзнават, че винаги когато навлиза нещо хубаво в живота им, това е за сметка на нещо друго - старото бива изместено от ново, а това за което силно копнеем почти винаги притежава дадена цена, която трябва да бъде заплатена, за да получим това, което искаме.

В днешния свят все повече хора биват настроени към идеята, че могат да постигнат всичко, което искат, но без да заплатят за него като хубава работа, власт, луксозна къща, престиж и всякакви други привилегии от които смятат, че ще се чувстват удобно и щастливи.

Но в крайна сметка идва един момент в който животът им подсказва, че тези неща са пряко обвързани с отделено време. Мисли, насочени в една единствена посока, постоянство и вложена енергия, защото нищо в този свят не идва даром и човек трябва да плати за това, което силно мечтае, в противен случаи тази мечта никога няма да бъде реализирана, а колкото по-съсредоточен е човек към една единствена цел, толкова по-бързо той се мобилизира и насочва мислите си в правилната посока на изпълнението ѝ.

В света, в който живее,м борбата свързана с постигане на целите се е превърнала по-скоро в мръсна дума, описваща глупаци, които са готови да следват правилата, като може просто да ги заобиколят и да постигнат желаното, без да са вложили нито сили, нито енергия в това и без да са успели да си изцапат ръцете!