Връзки: по-добре щастливи и сами или обвързани и нещастни

  • Сподели:
Връзки: по-добре щастливи и сами или обвързани и нещастни

Всеки човек, когато започва любовна връзка има желанието да споделя, да се наслаждава на моментите с другия и да бъде щастлив, без да изпитва отегчение или гняв, но не винаги нашите желания са ключов фактор във връзката ни.

Когато търсим партньор, изпитваме силната нужда да не бъдем сами и до нас да има човек, с когото да можем да споделяме и да се радваме на приятните моменти и заедно да посрещаме трудностите.

Никога не тръгваме с идеята да намерим човек, просто защото сме нещастни от своя живот и искаме да прехвърлим всичките си разочарования и страдания върху него, както и да твърдим, че го обичаме, а да не спираме да го затрупваме с негативни емоции, като егоизъм и ревност.

Все повече несполучливият опит в любовните връзки кара хората да се затварят в себе си и да стават егоисти и въпреки че те силно копнеят за истинска любов и споделеност, вече са претръпнали и очакванията им съвсем не са такива, каквито са били в началото, преди да се попарят от своите не дотам успешни любовни романси. 

Най-красивата и успешна връзка на човек може да бъде само и единствено със самия него, затова не трябва да се ограничаваме и да пренебрегваме себе си, просто защото не сме успели да срещнем правилния човек и сме останали сами.

Масово хората започват връзки, които не се крепят, нито на силна любов, нито на споделеност, а единственото желание на тези хора е просто да не бъдат сами, но те не осъзнават, че по-важната и силна любов, която би ни донесла истинско удовлетворение от нашето съществуване е тази любов, която можем да дадем на себе си и това съвсем не е егоизъм, а правилната стъпка към един по-щастлив живот.

Защо е нужно да се самозалъгвате и да пренебрегвате собствените си нужди за човек към когото не изпитвате любов, но желанието ви да не останете сами ви кара да си затворите очите и да преглътнете тази саможертва.

Страхът от самотата ни кара да поемаме по наистина погрешни пътища, които хем са еднопосочени, хем водят до едно абсолютно нищо. Щом не обичате себе си, вие няма как да направите добър избор и да изберете правилния човек, с когото да бъдете истински щастливи, защото човек е цялостен, когато се харесва и приема такъв, какъвто е без да се налага да има до себе си някаква подпора или пък кошче за душевни отпадъци в лицето на партньора си.

Повечето хора не осъзнават, че няма никакъв проблем в това да бъдат сами, по-важното е да обичат себе си, тогава няма да попадат в ситуации, които изяждат нервите, времето и чувствата им. 

Когато започнете да изпитвате силна любов към себе си, веднага ще забележите как и останалите хора ви обичат, ако можете да изпитвате силни и красиви чувства, никога няма да се чувствате сами и дори, когато още не сте намерили правилния човек, няма да се хвърляте в неподходящи връзки, изпълнени с драми и болка, а ще бъдете щастливи сами със себе си, защото човек притежава огромно сърце в което тупти късче любов, която трябва да раздава, а най-важното е да започнем първо от себе си, преди да предприемем стъпката и да бъдем така щедри към другите и да я раздаваме без мярка.

Четете още: Откажи се от удоволствието да мрънкаш

Жулиет Бинош - която вярва, че нещата идват в правилния момент

За разделите и пътя до тях

Защо все още си необвързан/а?

Могат ли мъжете и жените да бъдат просто приятели