Списък с 20-те спомена, които трябва да получим задължително в живота си 

  • Сподели:
Списък с 20-те спомена, които трябва да получим задължително в живота си 

Времето преминава като скоростен влак, който прелита през спомените и настоящето, докато се отправя към бъдещето ни, но седейки и наблюдавайки красивите пейзажи през малкото прозорче в купето, постепенно осъзнаваме, колко важни неща сме пропуснали да направим в живота си, докато сме се возели без посока и никаква цел. 

Когато човек има ясен план за своето бъдеще нещата постепенно започват да се случват и то по начина, по който сме си мечтали. Но какво става, когато нямаме ясна представа за това, което искаме да ни предложи животът – продължаваме да бъдем пътници в скоростния влак, но разликата тук вече е, че започваме постепенно да виждаме в далечината последната гара. А, когато се обърнем назад усещаме, че не сме успели да оставим достатъчно красиви спомени, които в този момент ще изпитаме силната нужда да прегърнем. 

Докато човек е още жив може да планира, мечтае, пътува и лека полека да реализира своите мечти, като всяка една от тях във времето напред ще остави, както своите силни отпечатъци върху съзнанието ни, така и неизтриваемите спомени, които ще ни напомнят за онези моменти, които са накарали душата ни да полети нависоко и да се наслади на пълното величие на Вселената.

Затваряме се в себе си и постоянно губим от своето време, вместо просто да направим списък с всичките наши мечти и още сега да започнем да отмятате една по една от тях. Защото един ден, дори и да искаме да върнем лентата назад, няма да ни се отдаде подобна възможност. Затова живейте и се наслаждавайте на всеки миг въздух, който поемате, защото животът е една вълшебна красота, напоена от време, което не трябва да губим и разпиляваме в никакъв случай.

Трябва да се впускаме в своите мечти и да полетим заедно с тях, защото след време, точно те ще са тези красиви крила, на които ще се издигнем нависоко в небесата!

Спомените, които трябва да създадем сега, за да можем на по-късен етап да се почувстваме завършени и напълно удовлетворени от извървяния житейски път.

1. Мирисът на домашно приготвена храна!
2. Скромната, но вкусна домашна трапеза с най-близките ни хора! 
3. Пътуването, което ни е накарало да погледнем по друг начин на живота си!
4. Тръпката от първото влюбване!
5. Първата поставена тухла в нашия нов дом!

6. Създаването на собствено семейство!
7. Посаждането на поне едно дръвче!
8. Романтичният залез на брега на морето и красотата на нощта!
9. Красивите думи, които сме чули от своите колеги и приятели по наш адрес!

10. Всички усмивки, които са напълнили душата ни с положителна енергия!
11. Благодарността към хората, които са ни отгледали!
12. Подкрепата, която сме получили от близки и приятели в най-трудните си моменти!
13. Мигът в който за първи път сме зърнали своето дете!
14. Любовта, която сме получили и тази, която сме дарили на другите!
15. Красивите гледки, които са се загнездили надълбоко в съзнанието ни! 

16. Вълшебните мигове, в които сме разбрали, че човек е щастлив, когато е заобиколен от любимите си същества, не от богатство и слава!
17. Песента на птиците!
18. Топлите слънчеви лъчи, галещи лицето ни и предаващи ни послание за щастие!
19. Красивият изгрев и мъдрият залез!
20. Моментът, в който сме разбрали, че притежаваме всичко за да бъдем щастливи и то не е обвързано с материалното ни състояние и благополучие, а с вътрешната ни хармония и всички онези хора, които са озарили деня ни и са оставили траен отпечатък в сърцето ни!