10 факта за флирта, които трябва да знаете

  • Сподели:
10 факта за флирта, които трябва да знаете

Флиртът се оказва доста здравословно занимание, ако разбира се не го правите с нечий чужд съпруг или съпруга. Вижте 10 любопитни факта за сигналите, които даваме, когато сме привлечени от някого.

1. Колкото повече флиртуваме, толкова повече внимание получаваме.

С повече внимание се удостояват не най-привлекателните, а най-кокетните. Ако изпращате на представителите на противоположния пол средно по 35 сигнала на час, то може да разчитате средно на четири малки романтични приключения за същия период.

Може да ви се стори, че 35 сигнала са страшно много, въпреки, че кокетиращото момиче, съзнателно или не, изпраща сигнали практически непрекъснато. Това може да дори навеждането на главата и лекото докосване.

2.Достатъчни са три бързи погледа.

За да започне човек да се досеща, че сте заинтересувани от него, е достатъчно да му хвърлите три бързи погледа. Една хитрост, за да привлечете вниманието на някого – хванете погледа му и го задръжте 2-3 секунди. Това може да не ви изглежда особено много време, но когато го направите ще ви се стори цяла вечност – неромантичните погледи продължават средно по 1,18 секунди.

3. Усмивката, при която около очите се образуват леки бръчици, е добър знак.

Когато се усмихвате и в ъгълчетата на очите се образуват леки гънки, това е знак, че искрено се радвате. Ако някой ви се усмихва само с устата си, а очите не участват – той по-скоро не изпитва реална симпатия.

4. Да флиртувате по интернет е най-лесно.

С приятелствата във Фейсбук и видеочата в Скайп да флиртуваш с непознати стана възможно най-лесно. Интернет чатовете се превърнаха в мейнстрийм. Например така нареченият секстинг – размяна на есемеси с откровено сексуално съдържание, обикновено снимки, се смята за развлечение предимно за тийнейджъри.

Само че телефонно проучване сред 2252-ма възрастни показва, че така прекарват времето си най-вече хора между 18 и 29 години. Почти 1/3 от запитаните в тази възрастова категория признават, че са получавали еротични фотографии от познати, а 13% казват, че самите те са изпращали.

5. Понякога жестовете на кокетство не означават това, което ни се струва на пръв поглед.

Изследванията показват, че мъжете са склонни да приемат дружески прояви за флирт.

6. Ако искате да разберете как той / тя се отнася към вас, обърнете внимание на стъпалата.

Върховете на стъпалата обикновено са насочени в посоката, в която искаме да отидем. Така че ако нечии пръсти на краката сочат към вас, това е добър знак. Ако сочат в противоположна посока, е хубаво да си направите нужните изводи, а и да обърнете внимание дали обектът на вашия интерес не е захласнат по друг.

7. Подражанието е признак на увлечение.

Имитираме поведението на хората, които ни харесват. Така че ако искате да разберете до колко харесвате на някого – погледнете си часовника, почешете си ръката или прехвърлете крак върху крак и обърнете внимание дали той ще повтори движението ви. Това би означавало, че обектът на вашия интерес иска да се нагоди към вас, което е добър знак.

8. Флиртът е полезен за здравето.

Изследванията показват, че флиртуващите мъже и жени имат повече бели кръвни телца, което влияе положително на имунитета и здравето като цяло.

9. Внимавайте да не прекалите със зяпането.

Според резултати от социологическо изследване най-разпространената грешка при флирта е твърде продължителния зрителен контакт. Така можем да изплашим този, когото харесваме, а рискуваме дори да ни помисли за перковци или потенциални преследвачи.

10. Приятелски закачки или флирт?

Приятелското общуване може да прилича на флирт, но истинското привличане винаги се издава. Жената си играе с косата, търси повод да полюшне бедра, минава “случайно” като на ревю, леко хапе устните си.

Мъжът може да се протегне или да сложи ръцете си в джобовете (така раменете му изглеждат по-широки) или пък небрежно да докосне дамата до себе си на уж невинни места.

Източник: Factroom / Превод: Binar.bg