10 факта за любовта, които не знаем

  • Сподели:
10 факта за любовта, които не знаем

1. Мнозинството от хората се влюбват приблизително около 7 пъти, преди да се оженят.

2. Разривът в отношенията води до появата на "любовна фрустрация", което кара някои хора да заобичат този, който ги е изоставил още повече.

3. Терминът "любов" идва от "lubhyati" - на санскрит означава "желание".

4. Европейските мъже подсъзнателно предпочитат жени с обиколка на талията, която е около 70% от обиколката на бедрата.

5. Някои хора, които казват, че никога не са били влюбени, страдат от хипопитуитаризъм - рядко заболяване, което не позволява на човек да усети емоцията на любовта.

6. Венчалните пръстени често се носят на безименния пръст на лявата ръка, тъй като древните гърци твърдят, че през този пръст минава вена "amoris" или "вената на любовта", която отива направо в сърцето.

7. Психолозите твърдят, че ние често се влюбваме в хора, които приличат на нашите родители, с които са останали нерешени проблеми в детството. Без да го осъзнаваме, ние се стремим да решим тези проблеми в зряла възраст.

8. Проучванията показват, че ако мъж и жена се срещат в извънредна ситуация, вероятността да се влюбят един в друг е много по-голяма, отколкото ако това се случи при нормални обстоятелства, като например в офиса.

9. Колкото по-дълъг е периодът на ухажване, толкова по-големи са перспективите за дълъг брак. Тези, които преживяват страстни романи в началото на връзката, често се развеждат.

10. Като цяло, мъжете по целия свят се женят за жени, които са с три години по-млади от тях.

Източник: Dama.bg

10 факта за любовта, които не знаем

"Ако имаш любов, не се нуждаеш от нищо друго. Ако ли нямаш, не е от особено значение какво друго имаш" - Джеймс Бари. Снимка: hdwallpaperscool.com